Etiketimet Postime të etiketuara me "opinion"

Etiketim: opinion

Ma mbush një akullore, një fyll “sonçoklet” dhe mos më çaj...

Autor: Skender Mustafi MSc. BIS & BSc. BA Nëse vërtetë më ka mësuar diç kurbeti janë: dhimbja për vendlindje dhe dhimbja për njerëzit që jetojnë në...

Demokrati i ri me ideologji të vjetër komuniste

Demokrati i ri me ideologji të vjetër komuniste (Reagim ndaj shkrimit me titull “Xhemijeti i RI” nga autor Blerim Latifi, mësimdhënës i filozofisë politike në...

Ish luftëtarët janë pjesë e popullit tonë!

Autor: MSc. Skender Mustafi Përgjigje ndaj shkrimit: "Veteranët dhe zgjidhja e problemit të tyre." nga Driton Smakaj Veteranët e luftës parimisht nuk janë njëkohësisht dhe politikanë....

Libri që ia vlen të lexohet, ia vlen të blihet

Autor: MSc. Skender Mustafi "Libri që ia vlen të lexohet, ia vlen të blihet" - John Ruskin Libri "Fikhu Islam - Dispozita nga Namazi, Agjërimi, Zeqati...

Përballë paditurisë së gazetës Express

Autor: Skender Mustafi Për të mos i marrë kohë vetes sime me këso lloj thash e theme do të përpiqem të jem sa më i pakët...

Koha e lirë

Shkruan: Skender Mustafi Të kuptuarit e vlerës së madhe që ka koha e lirë, të përmendurit të kësaj ndaj të tjerëve, si dhe numërimi i...

Besimi në shkencë

Shkruan: Skender Mustafi Edhe zhvillimi vargor shkencor bazohet në besim. Po të mos ishte kështu, zhvillimet e tanishme teknologjike jo që do të kishin këtë...

Dështimi në planifikim

Autor: Skender Mustafi Element bazë që ka bërë që shkenca të zhvillohet me një hapërim kaq të shpejtë, e që ishte prezent në traditën e...

Të dhëna mbi Luftën e Dytë Botërore

Autor: Labinot Kunushevci Lufta e Dytë Botërore filloi më 1 shtator 1939 në mes Gjermanisë dhe koalicionit anglo-francez. Pas përfundimit të saj, dolën dy superfuqi:...

Përtej kodrës së diplomës

Autor: Skender Mustafi Populli në rajonin tim thotë: "Vetë, vetë dhe në fund vendos vetë." (Pyet, pyet dhe në fund vendos vetë.). Unë vendosa të...

Mjerimi ekonomik, kafshatë që s’kapërdihet!

Autorë: Zenelabedin Latifi & Labinot Kunushevci Ta përshkruash gjendjen ekonomike të një vendi kërkon kohë dhe mund, por gjithashtu edhe precizitet. Ne morëm përsipër të shkruajmë...

“Doruntina” zëdhënsja më e fuqishme e fëmijëve tanë në mërgim

Autor: Shaban CAKOLLI "Doruntina"mbushi pesëmmbëdhjetë vjet përpjekjesh për të nxjerrë të vërtetën në shesh,për të mbrojtur integritetin kombëtar të fëmijëve tanë në mërgim. Një organ...

Në të ardhmen do të bëhem astronaut!

Shkruan: Skender Mustafi Pse, kemi ne ani kozmike!! Është absurde që fëmijës të i lihet në duar përcaktimi i së ardhmes , madje duke inkurajuar atë...

Gruevski e gruevskat i bien daulles e shqiptarët luajnë valle mbi...

Autor: Skender Mustafi Mbi ne Kaherë në rajon të Kumanovës ishte e njohur shprehja: "Në Tabanovc bie daullja, llojanasit hedhin valle mbi plehra." Shprehje të cilën...