Jeta e botës që ngushton frymarrjet njerëzore

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Autor: Besnik Mustafi O botë që dit e më shumë po zgjeron gjoksin dhe dëshirën për të arritur ty me duart e mia dhe kënaqësitë e jetës, por ama pa dashur më ngushton frymëmarrjen që i afrohet orë e çast mbarimit, sepse sa je e zgjeruar ti nga kërkesa dhe dëshira për jetë nga krijesat njerëzore po aq është i ngushtuar dhe i rrethuar shpirti im me largim e ikje nga ty. O botë mashtruese ! Cilin sy po ma mbyll e më tërheq afër vetvetes së shkurt për të…

Lexo më shumë

Hapësira mes nesh

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Autor: Skender Mustafi Hap Pas Hapi Sa për përkujtim do t’ju tregojmë pak për dje se çfar kemi ngrënë, dhe t’ju tregojmë se s’jemi edhe aq larg kohës kur në disa vende ku jetojmë ne, ‘shihej bukuria’ e pamjeve dhe lëkundjeve të profileve të ndryshime të minave dhe granatave dhe pas atyre pamjeve fshihej shumëçka . Ajo koha kur nga pamja me profil luani na dilte pa kurrfarë turpi debili dhe përçyrrej para nesh me gjykime e paragjykime kinse të logjikshme. Të themi se fatmirësisht në atë kohë të gjithë…

Lexo më shumë