Photoshop: Efekt teksti shndritës

Përgatiti: Skender Mustafi Për të përgatitur efektin e njëjtë sikur që kam arritur unë duhet përcillni dhe të kontrolloni të gjitha ndryshimet që kam bërë në Photoshop. Kuptohet që ju mund të përshtatni efektet sipas dëshirës suaj. Fotografitë tuaja mund t’i postoni në koment. Hapeni një dokument të ri dhe përcaktoni ngjyrën e prapavijës me ngjyrë hiri (#72706c). Më pas kaloni tek efektet e fletës (Layer –> Layer Style –> Blending Options…) dhe realizoni të gjitha veprimet e fotove më poshtë: Pasi të keni realizuar veprimet e mësipërme prapavija do…

Lexo më shumë

Photoshop: Tekst efekt

Autor: Skender Mustafi Hapeni një fletë (Layer) të re në Photoshop Layer > New > Layer… (madhësinë e fletës mund të e përcaktoni sipas dëshirës) dhe hidheni një foto me pamje metali. Ose merreni foton nga kjo nyje: http://stuffpoint.com/black-metal/image/172099-black-metal-black-metal-texture.jpg Hape një Layer të ri duke kaluar tek Layer > New > Layer… dhe tek kjo fletë hidhni një foto tjetër me pamje metali. Nëse dëshironi të arrini efektin e njëjtë sikur në këtë mësim, atëherë shfrytëzoni foton më poshtë: http://sf.co.ua/13/08/wallpaper-2966267.jpg Pra fotoja që tani sapo e vendosë gjendet mbi foton e cila…

Lexo më shumë

Rregullimi i tekstit me Photoshop

Përgatiti: Skender Mustafi Këtë mësim udhëzues po e shkruaj për shkak të pamundësisë që të ua ofroj këtë tekst të gatshëm si PSD, pra format të redaktueshëm të Photoshop-it. Gjatë punës hapat e veprimit bëjnë që disa veprime të jenë të pa kthyeshme kështu që nuk mund të ripunohet dhe të shkruhet tekst tjetër dhe ky tekst i ri t’i marrë automatikisht efektet. Përshkrimi është bërë për fillestarë duke sqaruar detajet. Për ata që njohin tanimë Photoshop realizimi i efektit nuk merr shumë kohë dhe nuk duhet tu frikojë përshkrimi…

Lexo më shumë

Photoshop: Futja e objektit në objekt

Përgatiti: Skender Mustafi Le të bëjmë këtë thjeshtë dhe shpejtë, pastaj ju mund të eksperimentoni sipas dëshirës suaj. 1. Gjeni një foto e cila është e definuar dhe e shkëputur nga prapavija, dmth që është PNG. Ose merrni çfarëdo foto dhe i hiq prapavijën. Nëse fotoja dhe prapavija kanë kontrast të mjaftueshëm atëherë shkëputja është shumë e lehtë. Ja fotoja fillestare e marrë nga interneti.  2. Vendoseni në Photoshop dhe i largoni prapavijën. Largimi i prapavijës së bardhë nga kjo foto bëhet si vijon: a) Shtoni edhe një Layer përmes tastierës Shift + Ctrl…

Lexo më shumë

Si të përpunoj një GIF në PhotoShop

Autor : Skender Mustafi Përpunimi i fotove dinamike, GIF fotove, është akt i bashkimit të dy e më shumë fotove në një foto të vetme. Kusht i realizimit të animacioneve është që fotografitë të kenë ndryshime. Në shembullin tonë kemi marr vetëm dy foto për të realizuar një efekt të thjeshtë: Foto nr. 1 ka madhësi origjinale 335px : 60px. Foto nr. 2 është rezultat i përpunimit të vogël të fotos nr. 1.. Ndryshimet janë minimale edhe atë: ndryshimi i ngjyrës në të majtë dhe ndryshimi i madhësisë në 334px…

Lexo më shumë

13 PSD skeda: Tekste me efekte

Përgatiti: Skender Mustafi Tekstet me efekte të caktuara janë të punuara në Photoshop CS1. Pamja e efekteve mund të shihet në fotot e konvertuara në png, por ju mund të shkarkoni PSD skedat dhe të i ndryshoni fjalët, llojin e skedave si dhe efektet. Lloji i fontit të përdorur në të shkruarit e teksteve qëndron tek emri i skedës, kështu me shkarkimin e skedës në emër e shihni llojin e fontit. Fontet që janë të përdorura mund të gjenden të gjitha falas në internet. 1. shkarko 2. shkarko 3. shkarko…

Lexo më shumë