dita e thyer

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë në mëngjesin e hershëm të së quajturës ditëbardhë biskun e njomë të sapo thyer e mori era të e shpie diku në pafund të heshtjes në agimin e herët të së quajturës ditëbardhë ishin bisqe të njomë u thyen për të rënë në moçal për jetë gjithçka u thye për rreth atë natë bulëzoi një kopil   © Skender Mustafi

Lexo më shumë

mbi lutje

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë një ditë do të bien të gjitha shpresat në ujë as unë nuk e di çdo të bëhet as vetë jeta nuk mund të bie në gjumë pa thënë se vërtetë është dëshpëruar nga dashuria me profil të akullt

Lexo më shumë

takimi me fëmijën

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë fëmijën e ëndrrës e shikoj në sy dhe skuqem nga turpi në prag të rrugës së thyer e shoh kolonën që vete drejt diellit dhe si shkrepë shfaqet heshtja mes gurëve të lënë fëmija heshtë

Lexo më shumë

rrjeta e marinarit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Skender Mustafi në mbrëmje plot hënë thurri rrjetë peshkimi nën kep të vijosur me të cilat vija në një gjuhë shkruhet jeta gulçima e tijë aty pranë gumëzhinë uji me aq ritëm të matur me zhurmë që të përpinë nuhatjen dhe shpirti dalngadal kalon portat hyn brenda si një peshkatar i vjetër mendja kapërdin gumëzhimën e rënjes së ujit mbi gurë qetë-qetë në shpirtë duart enden e përenden bëjnë katrorët dhe nyjet të rrjetës së kaltër të madhe gllabërimi i ndjenjës si foshnja për gji të nënës ngjitet për…

Lexo më shumë

ti njeri

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë ti njeri më bën të e fus gjysmën e fytyrës në qetësinë e ujit të qetë të liqenit ti njeri shfaqesh sikur mendimi për jetën mbi platformën e ujit dhe ecën qetë mbi të ti njeri e lanë fytyrën ne ujin tim të mendimit ti njeri e bën gjysmën e fytyrës sime me pamje prej gogoli pamjen tënde e bën pamje pikture ti njeri a do të heshtësh sot ah çfarë pamje trishtuese pamje prej njeriu ke sot në këtë mesditë të ithët çfarë fshehtësie njeriu ke gatuar kaq shijshëm…

Lexo më shumë

tëhuajsimi i shpirtit

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë sytë i duken në pikën e ujit mbi kalldrëme vetulla i është shpërndarë në ajrin për rreth buzët i janë çarë me plasaritjet e tokës i është rrudhur lëkura e butë me vuajtje e valëve të detit gjaku i është ngrirë në ëndrrën e llahtarshme fustani i është skuqur me heshtjen e fundit emir i është harruar në raftet e pluhurosura

Lexo më shumë