Gomari dhe ujku

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Një herë ujku shkoi në lëndinë dhe gjeti një gomar duke kullotur. Iu afrua gomarit dhe deshi t’i sulej e ta hajë. Gomari e ndjeu rrezikun dhe e luti ujkun. Aman, – i tha ujkut, – mos më ha, se unë di ku ka mish shumë më të mirë. Unë di një vend ku një tufë delesh të majme  kullosin dhe mund të të shpie atje që të hash e të ngopesh mish. Ujku u mendua shpejt. Goja i rrodhi lëng për mish deleje dhe i tha: Mirë pra, më…

Lexo më shumë

Me gra unë çdo dit rrihem

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Dhëndëri i vështirë, “burrë”, i fortë, i njohur në gjithë nahinë. E nusja e dobët, e nuse de. Nusja e re, në shtëpi të re, është larguar nga shtëpia e babait ku ka lënë shtatë vëllezër pas. Dëgjon familja se dhëndëri i vështirë po e rrahka nusen edhe atë shpesh herë. Një ditë mikut të shtatë, Tefikut,  i mbushet kupa dhe i thotë dhëndërit: – “Unë me gra çdo dit rrihem, por me burra nuk guxoj, se.” Tregoi: Sharifudin Hirda Përshtatur nga gjuha popullore.

Lexo më shumë