14 faqe për të kërkuar dokumente falas (doc,pdf,ppt etj.)

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Skender Mustafi Artikulli së fundi u freskua më: 22 Maj, 2013 Artikulli u botua më: 5 Janar, 2012 Google.com, Bing.com, Ask.com, search.yahoo.com janë motorë të mirë kërkimi megjithatë në disa raste edhe ato janë të tepërt. Sot, thuajse të gjithë kërkojnë tek Google e cila herë pas here ndërron mënyrën e paraqitjes së rezultateve  veprim i cili ndikon edhe në vlerën e rezultateve. Më bezdisës dhe më nevrikosës është rasti kur ju keni nevojë për diç specifike në një kohë të shkurtër, pra ju dëshironi rezultate të mira dhe…

Lexo më shumë

10 mjete falas për të larguar softuerët spiunë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Nga interneti shpërndahen shumë gjëra që në një ose formë tjetër janë të rrezikshëm për përdoruesit e kompjuterit. Nga gjërat më të njohura të cilat shpërndahen janë viruset dhe materialet e pa lejuara si dhe të pa moralshme. Sidoqoftë, nga ato që më pak i njohim  e që shpërndahen në kompjuterët tonë, madje shpesh herë duke pranuar ne vetë që këto softuerë të instalohen në kompjuterin tonë, janë softuerët spiunë. Këto softuerë kanë dy veprime kyçe:

Lexo më shumë

10 çinstaluesit më të mirë për kompjuterin juaj

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Në këtë artikull janë mbledhur softuerët më të përdorur dhe më të “lavdëruar” në internet të cilët ndihmojnë në largimin e softuerëve dhe skedave “mbeturina” nga kompjuteri juaj. Softuerët janë falas dhe si bazë të përbashkët kanë mundësinë e largimit të softuerëve të dëshiruar nga kompjuteri, si dhe secili nga softuerët ofron mundësi specifike. Radhitja e tyre nuk nënkupton se i pari është më i mirë se i dyti, por se ashtu mua më pëlqejnë, pra ju vetë duhet të shihni se cili nga ata u përshtatet juve. Softuerët nuk janë…

Lexo më shumë

30+ softuerë për përpunimin e video materialeve

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Skender Mustafi Nga karakteristikat të cilat më së shumti kërkohen që t’i posedojë një program kompjuterik për përpunimin e video skedave janë : ndarja e video skedave në pjesë, shkëputja e pjesëve të caktuara, ndryshimi/shtimi i efekteve, ndryshimi i zërit, vendosja e nëntitujve etj. Për këtë qëllim, më poshtë janë paraqitur 18 programe kompjuterike të cilat veprojnë në sistemin operativ Windows dhe Mac dhe mjete të cilat mund të shfrytëzohen drejtpërdrejtë në internet.

Lexo më shumë

Switcher

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Switcher është program i vogël ndihmës i cili bën kompjuterin tuaj edhe më të këndshëm. Programi mundëson tërheqjen atraktive të programeve të hapura, në këtë mënyrë lehtëson navigacionin në kompjuter. Me kalimin e miut në njërin nga këndet, varësisht nga parazgjedhja nga ana juaj, të gjitha aplikacionet e hapura mblidhen në katrore në ekran dhe ju me një klik mund të kaloni tek aplikacioni që dëshironi. Karakteristikat – Organizimi i pamjeve të aplikacioneve – Organizimi të gjithë monitorëve – Kërko shpejtë aplikacionet përmes kërkimit – Cakto shkurtesat…

Lexo më shumë

Bitdefender

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Bitdefender është një nga antiviruset më të mirë falas i përdorur nga miliona përdorues. Mbron nga viruset dhe sulmet tjera të ngjashme si dhe dokumentet nga sulmet e ndryshme përmes postës elektronike etj. BitDefender Edicioni Falas përdorë skenime nga “ICSA Labs” njëjtë sikur produktet tjera BitDefender duke mundësuar mbrojtjen mbrojtjen bazë nga virusët, funksion falas. Programi realizon detektimin e drejtpërdrejtë të viruseve që përdoret në mbrojtjen e sistemit. Karakteristikat * Skenimi dhe largimi i viruseve. * Skenimi i drejtpërdrejtë. * Skenim i menjëhershëm – vetëm më shtypije në të djathtë…

Lexo më shumë