27+ programe falas për përpunimin e fotove

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Autor: Skender Mustafi Nëse nuk keni mundësi që të blini Photoshop, atëherë mos keni merak sepse programues të ndryshëm tanimë na ofrojnë programe falas për përpunimin e fotove. Ndoshta këto programe nuk arrijnë kualitetet e Photoshop-it, megjithatë në vend që të paguani 1100$ ju mund të shkarkoni 2-3 programe tjera dhe t’i kombinoni efektet e tyre. Fundi-fundit këto janë falas dhe mjete me shumë efekte dhe mundësi. 5Dfly Acorn Artweaver Digikam Gimp Image Editing Tool Irfan View Krita Kolourpaint LightBox Image Editor My Paint Paint.net Paint Star PEdit Photo! EditorPhotoFiltre…

Lexo më shumë

Zekr : lexues Kur’ani edhe në shqip

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Autor: Skender Mustafi Zekr është një projekt falas dhe me kod të hapur për programuesit e interesuar që të përmirësojnë ose shtojnë diçka në të. Programi në fjalë programohet dhe mirëmbahet nga programues si Mohsen Saboorian, Mohammad Derakhshani, Hamid Zarrabi-Zadeh, Ali Rastegar e të tjerë. Programi në fjalë lexon dhe shfleton Kur’anin në disa gjuhë, varësisht se cilën e përzgjidhni për të lexuar dhe shfletuar. I përshtatshëm është që nëse dëgjohet Kurani arabisht atëherë mund të përcillet tekstualisht në shqip meqë ajetet janë të paraqitura në atë formë që në…

Lexo më shumë

23 programe falas dhe me kod të hapur

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Autor: Skender Mustafi Më poshtë kemi përzgjedhur programet më të dëshiruara të cilat janë falas dhe me kod të hapur. Mund të përdoren si të tilla, duke u instaluar përmes skedës së ekzekutueshme ose mund edhe të përpunohen duke ndryshuar kodin e tyre i cili është i hapur. Logo Emri Përshkrimi Burimi Mozilla Firefox Shfletues për internet, nga shumë përdorues i konsideruar nga shfletuesit më të mirë dhe më praktik që ekzistojnë. Shkarko Miro Pamje të mrekullueshme. Luan të gjitha llojet e videove, shumë më shumë se Windows Media Player.…

Lexo më shumë

11 fakte që duhet ditur para se të instaloni program me kod të hapur

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Arsyeja për përpilimin e këtij artikulli vije nga fakti se përdoruesit e internetit zakonisht “gjuajnë gjithçka” që është falas në internet. Gjithashtu janë përhapur bindje të ndryshme, shpesh edhe të pa bazuar në fakte, mbi programe dhe materiale të ndryshme që mund të gjenden. Më poshtë do t’i paraqesin vetëm dhjetë fakte të cilat duhet ditur para se të instalohet një program me kod të hapur.

Lexo më shumë

Nokia E5 – shkarko dhe instalo programe

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Nokia E5 është një nga telfonët celularë të mençur, nga anglishtja të njohur si Smart Phones (shqipto: Smart Fons). Në këtë mjet përdorusit mund të instalojnë applikacione të ndryshme si programe të llojeve tëndryshme, prapavia, lojëra etj. Skedat për këtë lloj celulari janë të formatit sis. Në internet mund të gjeni aplikacione të shumta të cilat ofrohen me pagesë ose falas. Këto skeda mund të i shkarkoni në kompjuterin tuaj dhe të hidhni në celularë.

Lexo më shumë

6 programe falas që ua bëjnë Windows-in dhe Office-in më praktik

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Me gjithë funksionet që ofron Windows dhe Microsoft Office ekzistojnë mundësi për përmirësim dhe ide për t’i shtuar që kjo paketë të bëhet edhe më praktike. Ndodhë që shtesat të cilat mund të gjenden në internet shpesh kryejnë funksion të njëjtë ose të ngjashëm që ofrohet nga vetë Windows-i ose Office-i, megjithatë disa nga funksionet e kryejnë punën më mirë se ajo që Microsoft ofron. Për këtë shkak në këtë listë mund të gjeni shtesa të cilat vërtetë ua lehtësojnë punën.

Lexo më shumë