Përballë paditurisë së gazetës Express

Autor: Skender Mustafi Për të mos i marrë kohë vetes sime me këso lloj thash e theme do të përpiqem të jem sa më i pakët në fjalë dhe i prerë në vlerësime, sigurisht duke u përqendruar tek te e vërteta dhe faktet. Me këtë reagim i drejtohem autorit anonim të artikullit “EKSKLUZIVE: JA EMRAT E PROFESORËVE TJERË QË KANË PUBLIKUAR PUNIME NË REVISTA KORRUPTIVE-SHKENCORE” tek GazetaExpress (referenca: http://www.gazetaexpress.com/index.php/artikujt/C6/?cid=1,15,132765) dhe gjithashtu të gjithë mendjelehtëve të cilët me nxitim kanë marrë dhe ripublikuar këtë artikull nëpër portalet e tyre ose edhe kudo…

Read More

Përshëndetje të nderuar ju dhe ne (ri reagim i fundit)

Shkroi: Skender Mustafi Përshëndetje të nderuar ju dhe ne, unë personalisht nuk e kam traditë shkrimesh që të merrem me “më the” – ”të thash” – ”më the”…, kështu që ky do të jetë reagimi im i fundit këtu. Mua më vjen keq që tema kaloi nga ajo e përgjithshme, e hapur nga Iljasai (e që e vlerësoj se e kishte me të drejtë) në një temë më të lokalizuar dhe tani tek një temë grupore e përqendruar. Megjithatë, ajo që duhet thënë, duhet thënë. Ajo që shkruaj në shkrimet…

Read More

Reagim ndaj shkrimit të Arbër Xhaferit

Autor: Skender Mustafi Reagimi është bërë në formë komenti ndaj shkrimit të Arbër Xhaferit publikuar tek Koha.net.mk Është shumë e logjikshme ardhja e një gjendje të këtillë në rajonin tonë, ku populli identifikohet si i ndryshëm. Madje thellimi kalon edhe në karta edhe më të gjëra kur koka të popullit haptazi “rrahin faqet” po për këtë çështje (Kadare – Qosja). Pra, thënë troç, çështja e çrrënjosjes së kulturës islame nga populli shqiptar i këtij rajoni nuk është problem i ditës së sodit. Është një brengë historike, por problemi është se…

Read More

Reagim i përsëritur ndaj z. Qarri

Shkruan: Skender Mustafi Është e pa besueshme që z. Qarri e mori me aq nxehje reagimin tim ndaj shkrimit të tij. Unë reagova nga keqardhja për të pa qenat të paraqitura në shkrim. Pas gjithë kësaj kohe hasa në reagime të zotëriut dhe më erdhi keq që mllefin që kishte ndaj shkrimit tim kishte paraqitur në komente në shkrime tjera. Personalisht jam i edukuar në atë mënyrë që të matem në të shprehur, por kjo nuk nënkupton që të mos shprehem haptazi dhe të mbroj të vërtetën. Fjalët që kam…

Read More