40+ bushizma

Përgatiti: Skender Mustafi Mu kujtua që ish presidenti amerikan Xhorxh W. Bush në kohën e tij ishte i njohur për “vrapim livadhesh” si në përpilimin e fjalive, në aspektin gramatikor, në gjuhën e tij ëmë, gjithashtu edhe në formulimin e ideve “përparimtare”. Në këtë artikull do tu përmbledh disa thënie nga ky president të përmbledhura nën titullin “Bushizma”. Vërtetë ideologji interesante me një emër që vështirë është të harrohet kur për bazë ka një kokë presidenti.

Read More

Partitë politike

Universiteti i Europës Jug-Lindore Lënda: E drejta kushtetuese Tema: Partitë politike Bartësiilëndes: prof. dr. Kurtesh Saliu Punoi: Faton Azizi Tetovë,2003 1. Partitë politike si subjekte themelore parlamentare Partitë politike, si grupe të qytetarëve në baza të përcaktimeve politike paraqesin subjekte themelore parlamentare. Me veprimin e tyre politik, krijohen dhe funksionojnë rregullat parlamentare, në bazë të konkurrencës plurale shumë partiake politike, e cila ka për qëllim marrjen, ruajtjen apo participimin në strukturën e pushtetit shtetëror. Veprimi politik i partive paritet në bazë të demokracisë parlamentare. Ato padyshim paraqesin forcën motorike dhe…

Read More