Top 15 faqe me lloje shkronjash (font) falas

Përgatiti: Skender Mustafi Kompjuteri me si bazë së bashku me sistemin operativ përmban dhe disa lloje shkronjash font-e, si Calibri, Cambria, Ariel, Times new Roman e të tjera, të cilat mund t’i shfrytëzojmë për të shkruar tekste të ndryshme qoftë në programe për tekste si MS Word, MS PowerPoint ose programe tjera për përpunim të fotove, grafikëve e të tjera. Shpesh herë këto lloje shkronjash nuk janë të mjaftueshme për të kënaqur nevojat tona për rregullim, përshtatje e zbukurim të teksteve, fotove e materialeve tjera. Falë internetit dhe angazhimit të njerëzve…

Read More

Rregullimi i tekstit me Photoshop

Përgatiti: Skender Mustafi Këtë mësim udhëzues po e shkruaj për shkak të pamundësisë që të ua ofroj këtë tekst të gatshëm si PSD, pra format të redaktueshëm të Photoshop-it. Gjatë punës hapat e veprimit bëjnë që disa veprime të jenë të pa kthyeshme kështu që nuk mund të ripunohet dhe të shkruhet tekst tjetër dhe ky tekst i ri t’i marrë automatikisht efektet. Përshkrimi është bërë për fillestarë duke sqaruar detajet. Për ata që njohin tanimë Photoshop realizimi i efektit nuk merr shumë kohë dhe nuk duhet tu frikojë përshkrimi…

Read More

50 lloje shkronja shkrimi

Përgatiti: Skender Mustafi Shktonjat luajn rol të rëndësishëm në përgatitjen e një dizajni të caktuar qoftë gjatë punimeve grafike apo përpunimit të fotove. Më poshtë kam përmbledhur top 50 llojet shkronjave të shkrimit të përshtatshme për dizajn. Llojet e shkronjave të përzgjedhura në këtë listë janë të gjitha falas. Radhitja në listë është bërë sipas emrit, vlerën e tyre ju mund të e përcaktoni sipas shijes suaj. 1. BaroqueScript – 1001freefonts.com 2. AnnabelScript – 1001freefonts.com 3. Angelic War Font – 1001freefonts.com 4. Beautiful Every Time Font – 1001freefonts.com 5. Cedarville…

Read More

50 lloje shkronjash për dizajne grafike

Autor: Skender Mustafi Llojet e shkronjave të përzgjedhura në këtë listë janë të gjitha falas. Disa mund të i shkakroni drejtëpërdrejtë, disa të tjera mund të i shkarkoni me të kaluar tek faqja e cila i përmban ato e disa pasi që të jeni regjistruar tek faqja tek e cila janë të vendosura. Radhitja në listë nuk është bërë sipas vlerës sepse vlerën e tyre ju mund të e përcaktoni sipas shijes ose nevojës suaj.

Read More

Top 20 faqe për të shkarkuar fonte (lloje shkronjash)

Ekzistojnë mijëra lloje të shkronjave të cilat mund të i përdorim në përpilimin e teksteve të cila dëshirojmë të i shtypim ose të përpilojmë log, pllakate dhe foto tjera të dizajnuara. Më poshtë janë të radhitura njëzet faqet më të preferuara të cilat ofrojnë fonte (lloje të shkronjave) falas.

Read More