Paint.NET: Instalimi i shtesave (plugins)

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Paint.NET ndër programet më të mira falas të cilët ndihmojnë përpunimin e fotove. Në këtë artikull do të mund të mësoni se si të instaloni shtesat (plugins) të cilat u mundësojnë realizimin e efekteve të ndryshme të cilat programi nuk i ka në instalimin e vetë origjinal.

Lexo më shumë

Integrimi i Facebook shërbimeve në faqen tuaj

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Autor: Skender Mustafi Facebook është një platformë për shërbime shoqërore që njëkohësisht njihet edhe si rrjet shoqërorë. Shërbimet që platforma ofron tek faqja e vetë, njëkohësisht lejon që të mund të shfrytëzohen edhe tek faqet tjera, kështu duke bërë një ndërlidhje të fortë mes profilit tuaj dhe rrjetit shoqërorë që ju keni me faqen tuaj personale ose të biznesit. Më poshtë kemi mbledhur disa forma të gatshme që ofron Facebook e që me pak ndryshime ose pa ndryshime mund të implementohen në një faqe personale, Njëkohësisht kemi sjell dhe disa…

Lexo më shumë

Si të mos më përcjellin faqet gjatë shëtitjes në Internet?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Autor: Skender Mustafi Ju patjetër duhet ditur se gjatë vizitës suaj shumica e faqeve të internetit ju përcjellin juve. Ato përcjellin veprimet tuaja dhe kështu përgjojnë interesat tuaja dhe herët ose vonë i përdorin ato të dhëna nga e gjithë kjo përcjellje për tu nxitur që të shpenzoni më shumë kohë dhe para në Internet. Nëse akoma nuk u ka rënë në dorë kartela bankare atëherë kini kujdes për kohën.

Lexo më shumë

Si t’i bllokoj faqet e pa dëshiruara?

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Ne kemi arsye të shumta të cilat na shtynë thuajse çdo ditë të largojmë faqe të pa dëshiruara dhe asnjëherë të mos na paraqiten parasysh. Ekzistojnë forma të ndryshme, të cilat mund të përdoren për të bllokuar këto faqe edhe atë përmes shfletuesve dhe shtesave të tyre, programeve të specializuara kompjuterike si dhe përmes vetë sistemit operativ.

Lexo më shumë

10 shtesa falas për përdorim më të lehtë të Outlook-ut

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Microsoft outlook është program kompjuterik i cili mundëson menaxhimin e postave tuaja edhe atë nga postat nga serveri juaj ose nga shumica e postave tjera që ofrohen falas nga kompani të ndryshme. Për kundër shumë karakteristikave që Outlook ka, mungojnë disa elemente të cilat bëjnë që ky program të jetë më praktik dhe më i lehtë për përdorim. Më poshtë janë paraqitur dhjetë shtesa të cilat ofrohen falas me qëllim lehtësimin e përdorimit të Outlook-ut tuaj. 1. Easy2Add paraqet një ikonë tek shiriti i Windowsit i njohur si “taskbar” (aty…

Lexo më shumë

15 Shtesa për Firefox që duhet pasur

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Përdorimi i Firefoxi-it në universitetet perëndimore është i sugjeruar pasi që vlerësohet të jetë më i sigurt se shfletuesit tjerë të internetit. Ky shfletues është bërë i dashur për shumë programues kështu që shtesat e programuara e bëjnë edhe më të përshtatshëm për përdorim. Më poshtë do të paraqes 15 shtesa që një përdorues Firefox-i vlerësoj se patjetër duhet instaluar për të bërë shfletuesin më të sigurt, më praktik dhe më atraktiv. Fjalori drejtshkrimor i gjuhës shqipe : kontrollon tekstet e shkruara dhe nënvizon fjalët e shkruara…

Lexo më shumë