6 softuerë për leximin e PDF dokumenteve

Përgatiti: Skender Mustafi  Adobe PDF Reader tanimë, së paku mua personalisht, më shqetëson për faktin se është bërë i rëndë në veprim dhe në çdo version është gjithnjë e më i madh. Tani ka gati 50MB. Sidoqoftë, unë ka ca kohë që më nuk shfrytëzoj këtë softuer për të lexuar PDF dokumente, ose madje edhe për të vepruar në to. Më poshtë do u paraqes një listë softuerësh të cilët posedojnë karakteristika të rëndësishme për leximin e PDF dokumenteve dhe për përpunimin e tyre. Meqë ju tanimë e njihni Adobe PDF Reader,…

Read More

10 softuerë për modelime të ndryshme

Përgatiti: Skender Mustafi Në një ose formë tjetër secili nga ne kohë pas kohe ka nevojë të modelojë një ide ose dituri qoftë ajo profesionale ose jo profesionale. Dikush më pak e dikush më shumë, por të gjitha profesionet në një formë ose tjetër kërkojnë diagrame të llojeve të ndryshme. Fundja kjo është mënyra më e lehtë e prezantimit të ideve të cilat duhet të jenë të kapshme për të tjerët. Në këtë artikull kam përmbledhur disa softuer për kompjuter dhe disa aplikacione në internet të cilat mundësojnë realizimin e diagrameve…

Read More

Si t’i rrotulloj video regjistrimet?

FREE STUDIO video rrotullim

Përgatiti Skender Mustafi Keni realizuar video regjistrime me celularin tuaj të mençur ose me mjetet tuaja elektronike që i mbani me vete? Nëse këtë e keni bërë, meqë posedoni celular të mençur, foto aparat, ose ndonjë mjet tjetër për regjistrimin e video materialeve, atëherë sigurisht keni bëtë edhe video të cilat janë të kthyera majtas ose djathtas. Këtë nuk e vëreni dot në celularët tuaj, por me të hedhur materialet në kompjuterin tuaj, atëherë e vëreni problemin. Këtë problem tani mund të e zgjidhni lehtë dhe shpejtë. Shfrytëzoni softuerë të…

Read More

Konverto falas VIDEO materialet në FOTO

 Përgatiti: Skender Mustafi Shpesh herë kemi dëshirë ose nevojë që të nxjerrim foto nga video materiale të ndryshme. Kjo mund të bëhet me mundime të ndryshme, por edhe duke ia lënë punën një softueri i cili thjeshtë, shpejtë dhe efikas konverton video materialin tuaj në foto. Pra, fjalën e kam për videon e plotë. Këtë mund të e realizoni thjeshtë duke shfrytëzuar softuerin FALAS : FREESTUDIO Më poshtë mund të përcillni hapat e instalimit dhe përdorimit të softuerit. Vini Re: Softueri është më i mirë se kaq sepse ofron edhe mundësi…

Read More

7 softuerë falas nga Serif (Europe) Ltd.

Serif (Europe) Ltd. është kompani për prodhimin e softuerëve profesional me pagesë dhe falas. Më poshtë kemi paraqitur listën e softuerëve falas të ofruara nga kjo kompani dhe që njëkohësisht janë shumë të pëlqyer nga përdoruesit. Ju mund të i shkarkoni softuerët pasi që të jeni regjistruar dhe të keni aktivizuar llogarinë tuaj. Regjistrimi është i thjeshtë dhe i shpejtë. Në postën tuaj elektronike do të pranoni nga një postë pas shkarkimit të çdo softueri dhe tek kjo postë do të keni numrin serik për aktivizimin e softuerit të caktuar. PagePlus…

Read More

What’s Running – kontrollo softuerët që veprojnë në prapavijë

What’s Running është softuer falas i cili mundëson kontrollimin e softuerëve ose aktiviteteve që zhvillohen në prapavijë në kompjuterin tuaj. Për më tepër ju mund të i mbyllni programet të cilat nuk u nevojiten, duke mundësuar kështu lirimin e memories së kompjuterit tuaj, e që pason me zvogëlimin e shpejtësisë së ngrohjes dhe rritjen e shpejtësisë së veprimit. Përmes këtij softueri ju mund të informoheni në detaje rreth: Proceseve të kompjuterit tuaj Shërbimeve Moduleve IP-Lidhjeve [intlink id=”5635″ type=”post”]Drajverëve[/intlink] Programeve të cilat startojnë me startimin e kompjuterit tuaj – këto programe…

Read More