Etiketimet Postime të etiketuara me "thënie"

Etiketim: thënie

80+ thënie nga Moliére

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Njerëzve nuk u pengon të jenë të ligj; por ata asnjëherë nuk duan të dalin qesharak ...

Mashtrimet individuale dhe grupore

Autor: Skender Mustafi Bazuar në teorinë e gjasës (probabilitetit ose shansit), gjasa që një individ të mund të e mashtrojë një grup të caktuar me...

210+ thënie mbi familjen

Më të mirët nga ju janë ata të cilët janë më të mirët për familjet e tyre. – Muhammed Ibn...

60+ thënie nga Malcolm X

Përgatiti, përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Bëhu paqësorë, bëhu i sjellshëm, iu nënshtro ligjit, respekto secilin; por nëse ndokush vë dorë...

110+ thënie nga Mark Tuein (Mark Twain)

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Për të pasur sukses në jetë nevojiten dy gjëra: injoranca dhe besimi në veten. Shko në Parajsë për klimën, në Ferr për...

Thënie nga Shejh Esha’ravi

Përgatiti: Jusuf Zimeri “Nëse Allahu Fuqiplotë të ka marrë diçka nga ajo që ti nuk ke menduar se do ta humbësh, atëherë do të të...

150+ thënie mbi librin dhe leximin

Përgatiti, përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi lexo me emrin e Zotit tënd, i Cili krijoi (gjithçka) (Kur’an, 96:1) Sot...

Identifikimi me të tjerët

Autor: Skender Mustafi Nga elementet më të rrezikshme dhe më të varfra që është paraqitur tek shoqëria jonë është identifikimi me të tjerët. Identifikimi me...

70+ thënie nga Bill Gates

Përgatiti: Skender Mustafi Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u  bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke...

130 thënie nga Napoleon Bonaparte

Përgatiti: Skender Mustafi Është religjioni që i zmbraps të varfrit të mos i vrasin të pasurit. E pamundur është fjalë që gjendet vetëm në fjalorin e...

20+ thënie nga Warren Buffett

Përgatiti: Skender Mustafi  Nevojiten 20 vite për të ngritur famën dhe pesë minuta për të shkatërruar atë. Nëse mendoni rreth kësaj do t’i bëni punët...

30+ thënie nga Steve Jobs

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Nganjëherë jeta u bie në kokë me tullë. Mos humbni besimin. Koha juaj është e kufizuar, kështu që mos e humbni...

50+ thënie mbi menaxhmentin

Asnjëherë nuk ka rënë nga qielli asnjë menaxhues ose udhëheqës i madh, ai është mësuar dhe nuk është trashëguar. –...