Fjala ime mbi vdekjen dhe respektin

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Skender Mustafi Ne kur të vdesim bëhemi më të mirë se kur jemi të gjallë sepse nuk jemi këtu për të vahzduar me kopallat e mëparshme! Kështu është mirë. Ngushëllime pra se na paska qenë ky far burri një njeri i mirë!! Këtë herë desha të u përkujtojë se është më mirë të njihen krijesat sipas llojit dhe vyrtyteve të tyre, pa mos i stolisut dhe mbuluar me të mira të fryra. Pra, ajo na ishte pelë, madje pelë e mirë. Për tu mbajtur mend ngordhja e saj.

Lexo më shumë

80 thënie mbi vdekjen

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 5 minuta I mallkuar është njeriu që vdes, por e keqja e bërë nga ai mbijeton. – Ebu Bekër Ka më shumë të vdekur se të gjallë. Dhe numri i tyre po shtohet. Të gjallët po bëhen të rrallë. – Eugene Ionesco, Rhinoceros Kur njeriu vdes… vetëm disa rrathë në ujë dëshmojnë se ishte ndonjëherë këtu. Madje edhe ato zhduken shpejtë. Dhe kur ato zhduken, ai harrohet, pa shenjë, sikur të mos kishte ekzistuar kurrë. Dhe kjo është e tëra. – Wolfgang Borchert, The Outsider Frikacakët vdesin shumë herë para vdekjes së tyre. Trimi…

Lexo më shumë

plaku dhe vdekja

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Një herë një plak preu një dru në pyll dhe, i ngarkuar, u nis në një rrugë të gjatë. I lodhur nga rruga, e lëshoi barrën dhe filloi të thërras vdekjen, Kur ja mbërriti vdekja dhe e pyeti se përse e kishte thirrur, plaku iu përgjigj: Për të më ndihmuar që të bartë barrën. Përrallëza tregon se çdo njeri dëshiron të jetojë, edhe sikur të mos jetë i lumtur. Referenca Ezopi (1989), Përrallëza, Nasha Kniga, Lekturë për shkollat fillore në rs të maqedonisë sipas planit dhe programit arsimor. ISBN 86-369-0018-2

Lexo më shumë

Përgjigjet e shpejta të imam Shafiut

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Një grup dijetarësh ishin xhelozë ndaj imam Shafiut. Menduan një ditë t’i bëjnë një kurth me disa pyetje në lëmin e fikut, madje në prezencë të emirëve dhe kalifit Er-Reshid. Pyetja e parë: – Çfarë mendimi ke nëse një njeri ka therur një dele në shtëpi, më pas ka dalë nga shtëpia për një nevojë dhe pasi është kthyer u ka thënë familjarëve: – Hani ju nga delja, kurse për mua është e ndaluar. – Ai u përgjigj: Ky njeri ka qenë idhujtar, e ka prerë delen në emër të…

Lexo më shumë