Si ti bëj dosjet të pa dukshme?!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Si gjithmonë sistemi operativ Windows është përplot fshehtësi, truqe, të cilat mund të shfrytëzohen për veprime të llojllojta. Veprimi që do të sqaroj më poshtë nuk është i ri, por me mundësi për veprim edhe në versionet më të hershme të sistemit operativ Windows (pra më herët se Windows 8, e 7).

Lexo më shumë

20 shkurtesa për tastierë që secili duhet ditur

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Përdorimi i tastierës dhe shkurtesave të mundshme përmes kombinimit të pullave të ndryshme shpesh herë është më efikase se veprimi me mi. Për shembull, përzgjedhja e tekstit me tastierë dhe kopjimi i tij është veprim më i shpejtë se sa përzgjedhja e po të njëjtit tekst, hapja e menysë, gjetja e fushës për kopjim dhe përzgjedhjes e veprimit për kopjim përmes miut, kjo për më tepër kërkon largimin e duarve nga tastiera për të kapur miun. Pra meqë tanimë i keni duar pran tastierës atëherë veproni me…

Lexo më shumë

Parandalo Autoplay tek mjetet si CD, DVD, USB, HDD …

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Në ditët e sodit kompjuterët personal kanë mundësi të komunikojnë me lloje të ndryshme të mjeteve për të lexuar informacionet. Kështu tek kompjuterët më të ri mund të lexohen përveç mjeteve standarde si CD, DVD, USB, gjithashtu edhe lloje të ndryshme të kartelave drejtpërdrejtë.

Lexo më shumë

What’s Running – kontrollo softuerët që veprojnë në prapavijë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë What’s Running është softuer falas i cili mundëson kontrollimin e softuerëve ose aktiviteteve që zhvillohen në prapavijë në kompjuterin tuaj. Për më tepër ju mund të i mbyllni programet të cilat nuk u nevojiten, duke mundësuar kështu lirimin e memories së kompjuterit tuaj, e që pason me zvogëlimin e shpejtësisë së ngrohjes dhe rritjen e shpejtësisë së veprimit. Përmes këtij softueri ju mund të informoheni në detaje rreth: Proceseve të kompjuterit tuaj Shërbimeve Moduleve IP-Lidhjeve [intlink id=”5635″ type=”post”]Drajverëve[/intlink] Programeve të cilat startojnë me startimin e kompjuterit tuaj – këto programe…

Lexo më shumë

Shkurtesat për programet bazë të Windows-it

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Shpesh herë keni nevojë për të vepruar diç tek aplikacionet bazë të Windows-it, por ju nuk jeni ekspert në këtë drejtim për të ditur vendet e “gjësendeve”. Sidoqoftë, këtë edhe nuk keni nevojë të e mësoni sepse këtu mund të shkarkoni shkurtesat e programeve dhe të i vendosni në një vend të caktuar nga ku mund sa herë që dëshironi të i inicioni dhe të veproni në to. Madje këto programe janë titulluar në shqip që të mund më lehtë të orientoheni për probleme të vogla që ndoshta mund të…

Lexo më shumë

Labyrinth: Hartoni mendimet

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Përgatiti: Skender Mustafi Gjatë kohë kam pasur nevojë për një softuer të thjeshtë i cili kryen atë që i kërkohet, as më shumë as më pak. Kuptohet, shpesh herë, dhe thuajse gjithmonë softuerit tonë të “ëndrrave” i mungon diçka. Ose është i ngadalshëm, ose ngatërrohet shpesh, ose i komplikuar dhe më i mirë seç na duhet ose diç të ngjashme, por asnjëherë i thjeshtë për të kryer një punë të vogël e cila na nevojitet në këtë moment. Labyrinth është një mjet për “mind mapping” ose skematim të ideve, paraqitje skematike të ndërlidhjes…

Lexo më shumë