Rritja e tregut të Turqisë: ‘Cool’ dhe në modë

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 2 minuta Artikull i botuar në gazetën austriake „Heute“, (19.05.2014 E Hënë) Përktheu nga gjermanishtja: Zenelabedin Latifi Wels, Austri Turqia ka një rritje mesatare vjetore të Prodhimit të Brendshëm Bruto (GDP) prej më shume se 5 % në dekadën e fundit duke dëshmuar një rritje mbresëlënëse të tregut. Kjo e ka bërë Turqinë një prej vendeve me rritjen më të shpejtë të Ekonomisë politike në botë. Turqia mund ta trefishonte Ekonominë e saj dhe ta tërhiqte një normë të shquar në Investimet e Jashtme Direkte, të cilat në 11 vitet e fundit…

Lexo më shumë

Mjerimi ekonomik, kafshatë që s’kapërdihet!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 9 minuta Autorë: Zenelabedin Latifi & Labinot Kunushevci Ta përshkruash gjendjen ekonomike të një vendi kërkon kohë dhe mund, por gjithashtu edhe precizitet. Ne morëm përsipër të shkruajmë për disa çështje ekonomike të Kosovës dhe Maqedonisë, por në një kontekst vetëm sipërfaqësor, duke mos hyrë aq edhe në imtësira dhe vlera numerike. Ajo që e mban një shtet dhe që e bën atë të fuqishëm është ekonomia, pra pasuria e një shteti është ekonomia.

Lexo më shumë