Futbollistët shqiptarë në Super Ligën zvicerane

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 1 minutë Përgatiti: Skender Mustafi Në SF TV kam parë një video material sa të dashur aq edhe mallëngjyes. Emisioni fillimisht shpalos vyrtytet përmes të cilëve shqiptarët janë të njohur në Zvicër siç është agresiviteti, problemet sociale, marrja me drogë, manipulimi me të marrat sociale e të tjerë. Më pas dokumentari titullohet “Die gute Albaner” (shqip: Shqipëtarët e mirë), që të bën të të mërthej vaji për sa të jetë jeta, meqë ata të paraqitur në emision emërohen të mirët. Po ku mbetën të tjerët?!! Nuk jemi edhe ne të mirë?!! Sidoqoftë, dokumentarin…

Lexo më shumë

Vera e pushimeve apo e rregullimit të dokumentacioneve?!?!

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 4 minuta Autor: Skender Mustafi Sot kisha një termin për rregullimin e pasaportave të dy fëmijëve në Cyrih, Zvicër. E prisja këtë ditë me bezdi, duke përkujtuar angazhimin në të kaluarën, në vendlindje, për të rregulluar një certifikatë lindjeje ose një të kurorëzimit ose një vërtetim të shtetësisë tanimë të vërtetuar. Sa gëzim kam për arritjen e pushimeve, jo verore me det e “sylymet”, për të çmall syrin me një copë vendlindjeje, me familjarët e me shokë, ata që kanë mbetur të jenë shokë, aq kam edhe “frikë” rreth asaj se si…

Lexo më shumë

22 Futbollistë shqiptarë në ligën e parë zvicerane

Koha nevojshme për ta lexuar shkrimin, rreth 3 minuta Një nga temat më të përfolura viteve të fundit nga përfaqësues të ndryshëm politik zviceran dhe nga organizata të ndryshme qeveritare e jo qeveritare zvicerane është integrimi i emigrantëve në shtetin dhe normat zvicerane. Përkundër mospërfilljes së të rinjve dhe aftësive të tyre nga shumë institute, ata përmes aftësive dhe diturisë së tyre kanë arritur të ngjiten në shkallë të larta në jetën zvicerane. Është e pa besueshme se si emra të shqiptarëve të cilët si rrugë kanë zgjedhur problemin, e që janë të pakët më në zë, sillen e…

Lexo më shumë