140+ Thënie mbi pritjen

Përmblodhi dhe përgatiti:
Skender Mustafi

 1. Prit gomar se del bari. – thënie popullore shqiptare
 2. Të gjitha gjërat i vijnë atij që pret – nëse ai e din për çka është duke pritur – Woodrow T. Wilson
 3. Pritja është nga të tillat humbje që nuk mund të zëvendësohen. Gjithashtu, pritja është nga të tillat fitore që nuk mund të arrihen ndryshe. – Skender Mustafi
 4. Nëse presim deri sa të jemi gati, do të presim deri në fund të jetës sonë. – Lemony Snicket
 5. Zakonisht duhet të presësh atë që ia vlen të pritet. – Craig Bruce
 6. Dhe me siguri edhe pritja do të marrë fund…nëse mund të presësh aq sa duhet. – William Faulkner
 7. Pritja është zhgënjim dhe diskriminim për qytetarët e Kosovës. – Hashim Thaçi
 8. Pritja ia vlen, kur diçka pret. – Adem Demaçi
  Mos prit. Momenti asnjëherë nuk do të jetë i duhuri. – Napoleon Hill
 9. Të priturit dhe të shpresuarit janë tërësia e jetës, dhe sapo të realizohet një ëndërr ajo shkatërrohet. – Gian Carlo Menotti
 10. Sa shumë nga jeta e njeriut është humbur në prite. – Ralph Waldo Emerson
 11. Çfarëdo që jemi duke pritur – paqe të mendjes, kënaqësi, mirësi, ndërgjegjen e brendshme të begatisë së thjeshtë – me siguri do të vijë tek ne, por vetëm kur të jemi gati të pranojmë atë me një zemër të hapur dhe mirënjohëse, – Sarah Ban Breathnach
 12. Koha e pritjes, vëllezërit e mi, është koha më e vështirë nga të gjitha. – Sarah Doudney
 13. Pritja është ndryshku i shpirtit. – Carlos Ruiz Zafon
 14. Mos i ngut gjërat. Çdo gjë e vlefshme për ta pasur ia vlen të pritet – I panjohur
 15. Pritja i shndërron njerëzit në arinj në një hambar dhe gratë në mace në një thes. – Robert Jordan
 16. Pritja ishte një mëkat për kohën që duhej të vinte dhe çastet ai aktualisht po i shpërfillte. – Neil Gaiman
 17. Pritja është akoma një angazhim. Të mos kesh çfarë të presësh është e tmerrshme. – Cesare Pavese
 18. Gjërat mund të vijnë tek ata që presin, por vetëm gjëra e lënga nga ata që nxitojnë. – Abraham Lincoln
 19. Pritja është kurth. Gjithmonë ka arsye për të pritur. E vërteta është, ka vetëm dy gjëra në jetë, arsye dhe rezultate, dhe arsyet thjeshtë nuk llogariten. – Robert Anthony
 20. Nu ka arritje madhore e që nuk është rezultat i punës me durim dhe pritjes. – J. G. Holland
 21. Nuk do të arrihet asgjë duke pritur një situatë më të mirë. E sheh ku je dhe e bënë atë që mundesh me të. – Jacob K. Javits
 22. Por gjëja e rëndësishme rreth të mësuarit të presësh, ndjehem e sigurt, se është të dish çfarë je duke pritur. – Anna Neagle
 23. Mos prit rrethanat e jashtëzakonshme për të bërë mirë; shfrytëzo situatat e zakonshme. – Charles Richter
 24. Për çfarë po presim nuk është aq e rëndësishme sa çfarë na ndodhë kur jemi duke pritur. Besoji procesit. – Mandy Hale
 25. Të priturit është rrezik për diçka ose asgjë, është vendimi juaj nëse do të qëndroni edhe më tej me durimin tuaj. – kent Ian N. Cny
 26. Nëse pret që mundësitë të shfaqen, je njëri nga frikacakët. – Edward de Bono
 27. Mos prit! Fillo sot ëndrrat tua, impulset tua, dëshirat tua, momentet tua të veçanta. Sepse ky është momenti yt. – Mary Anne Radmacher
 28. Nëse pret të bësh çdo gjë derisa është e sigurt se është mirë, mbase asnjëherë nuk do të bësh shumë. – Win Borden
 29. I hap krahët – sot. Përse të presësh – Jonathan Lockwood Huie
 30. Nëse prisni, e gjitha që ndodh është se plakeni. – Mario Andretti
 31. Nëse prisni të nesërmen, e nesërmja vjen. Nëse nuk e prisni të nesërmen, e nesërmja vjen. – thënie senegaleze
 32. Mos prisni që anija juaj të vijë – notoni drejt saj. – Jerry Smith
 33. Të dish si të presësh është fshehtësia e suksesit. – De Maistre
 34. Pritja e të përkryerës asnjëherë nuk është mençuri sikur përparimi. – Seth Godin
 35. Pjesa më e keqe e jetës është të priturit. Pjesa më e mirë e jetë është të kesh dikë që ia vlen të pritet. – I panjohur
 36. Nuk po prisni vetëm kot. Ka qëllim pas çdo shtyrje. – Mandy Hale
 37. Pritja nuk është vetëm një shpresë e zbrazët. Ajo ka sigurinë e brendshme të arritjes së synimit. – I Ching
 38. Nuk do të ulesha e të prisja për ndonjë vlerë nesër, as që diçka të ndodhte. Njeriu mund të presë tërë jetën… Unë do të bëja diçka. – Louis L’Amour
 39. Asgjë nuk do të vijë tek ju duke ndenjur e pritur atë. – Zoe Kazan
 40. Shumica nga ne janë duke pritur. Ne jemi duke pritur të ndodhë diçka interesante. Dhe mendoj ne do të presim përgjithmonë nëse nuk bëjmë diç më interesante me jetën tonë. – Donald Miller
 41. Asnjëherë mos rri gjatë e të presësh. Pritësit dhe dorëheqësit kanë vetëm një dallim të vogël, por përfundimin e njëjtë. – Israelmore Ayivor
 42. Ju jeni duke pritur diçka e mirë të u vij, por e dini, nëse jeta është gjithashtu duke pritur, atëherë asgjë nuk do të ndodhë, asgjë nuk do të vij! – Mehmet Murat ildan
 43. Çështja e pritjes është se sa më shumë që pret aq më i padurueshëm bëhesh. – Ashay Abbhi
 44. Pritja nuk është humbje. Është strategji për kampionët për gjëra më të mëdha. – Ifeanyi Enoch Onuoha
 45. Pritja nuk është gjithmonë gjë e keqe; mund të sjellë gëzimin e vetë – emocionet e pritjes. – David Jeremiah
 46. Me duket pritja e padurueshme sepse më bën pasive dhe më mohon mua. Urrejë të mos jem asgjë. – Kathy Acker
 47. Pritja është një formë e këmbënguljes pasive. – Ogwo David Emenike
 48. Mbushe jetën me veprim. Mos prit që ajo të ndodhë. Bëje të ndodhë. Bëje të ardhmen tënde. Bëje shpresën tënde. Bëje dashurinë tënde. – Bradley Whitford
 49. Unë besoj se një qëndrim besimi dhe qëndrim durimi shkojnë dorë për dorë. Pra, kur ju liroheni dhe mësoni t’i besoni Zotit, lëshon gëzim në jetën tuaj. Dhe kur t’i besoni Zotit, do të jeni në gjendje të bëheni më të durueshëm. Durimi nuk është vetëm pritja e diçkaje… është se si prisni ju diçka, ose sjellja juaj gjatë pritjes. – Joyce Meyer
 50. Pritja është lënduese. Të harruarit është lëndues. Por, të mos dish cilën të bësh është lloji më i keq i vuajtjes. – Paul Coelho
 51. Ndryshimi nuk do të vij nëse ne presim ndonjë person ose kohë tjetër. Ne jemi ata që i kemi pritur. Ne jemi ndryshimi që kërkojmë. – Barack Obama
 52. Nëse e kaloni tërë jetën duke pritur stuhinë, asnjëherë nuk do të shijoni lindjen e diellit. – Morris West
 53. Pritja është periudhë e të mësuarit. Sa më shumë që presim, aq më shumë dëgjojmë rreth atij nga i cili presim. – Henri Nouwen
 54. Arsyeja e përtacisë dhe krimit është shtyja e shpresave tona. Ndërsa presim, ne argëtojmë kohën me shaka, me gjumë, me të ngrënë, dhe me krime. – Ralph Waldo Emerson
 55. Nuk ka gjë të tillë si dështimi – vetëm pritje për sukses. – John Osborne
 56. Ka dallim mes të dëgjuarit dhe të priturit për të folur. – Simon Sinek
 57. Marsi është aty, duke pritur për tu arritur. – Buzz Aldrin
 58. Këta që qëndrojnë në prag të jetës gjithnjë duke pritur kohën e duhur për të ndryshuar janë njëjtë sikur njeriu i cili qëndron në breg të lumit duke pritur uji të kalojë që të mund të kalojnë nëpër tokë të thatë. – Joseph B. Wirthlin
 59. E gjithë jeta është duke pritur për pyetjet për të cilat kam përgatitur përgjigjet. – Tom Stoppard
 60. Nëse bëhem filozof, nëse kam kërkuar kaq shumë këtë famë për të cilën jam duke pritur akoma, ka qenë e gjitha parimisht për t’i joshur gratë. –  Jean-Paul Sartre
 61. E kundërta e të folurit nuk është të dëgjuarit. E kundërta e të folurit është të priturit. – Frank Lebowitz
 62. Pritja është aq e pazakonshme kështu që shumica nga ne nuk mund të qëndrojnë në radhë as 30 sekonda pa mos nxjerrë celularin për të kontrolluar porositë ose për të kërkuar në Google diç. – Julian Bagginlee
 63. Marifeti është të sigurohesh se nuk vdes duke pritur të të vijë mirëqenia. – Lee Iacocca
 64. U rrita me gjashtë vëllezër. Kështu mësova të vallëzoja – duke pritur para banjës. – Bob Hope
 65. Ka shumë njerëz të gatshëm për të bërë gjënë e duhur sepse në zemrën e tyre ata e dinë se është gjëja e drejtë. Por, ata përtojnë, duke pritur tjetrin të bëjë hapin e parë – dhe ai, në anën tjetër, të pret ty. – Marian Anderson
 66. Zemërimi është sikur pirja e helmit dhe pritja që tjetri të vdes. – Malachy McCourt
 67. Nuk mund t’ia lejosh vetes të presësh kushtet e përkryera. Përcaktimi i synimeve shpesh është çështje e balancimit të kohës së duhur kundrejt resurseve në dispozicion. Mundësitë humben lehtë gjatë kohës së pritjes së kushteve të përkryera.  –
 68. Kur je hero gjithmonë je duke vrapuar për të shpëtuar ndokënd, i djersitur, i merakosur dhe fajtor. Kur je njeri i keq vetë përgjon në hije duke pritur të kalojë heroi. Pastaj i kërcen mbi kokë dhe shkon në shtëpi… thjeshtë fare. – James Marsters
 69. Për të qëndruar përpara, duhet të kesh idenë e radhës duke pritur në krahë. – Rosabeth Moss
 70. Ti nuk e humbë jetën tënde të tërë duke pritur për tu kthyer në pluhur. – Reba McEntire
 71. Dëshira jonë për të pritur shfaqë vlerën të cilën i vëmë objektit për të cilin po presim. – Charles Stanley
 72. Çdo gjë që dëshiron është atje duke pritur të e kërkosh. Çdo gjë dëshiron, gjithashtu të dëshiron ty. Por, duhet të veprosh për të arrë atë. – Jack Canfield
 73. Ëndërrimi është lumturi. Pritja është jetë. Viktor Hugo
 74. Nuk kemi lindur të presim. Kemi lindur të veprojmë. – Dean Koontz
 75. Mos prit të godasësh derisa hekuri është i nxehtë, por bëje të nxehtë duke e goditur. – William Butler Yeats
 76. Nëse pret, do të plakesh, asgjë më shumë. – Walter Bargen
 77. Ne jemi ata që i kemi pritur. – June Jordan
 78. Ata të cilët nuk shpresojnë nuk mund të presin; – Charles Spurgeon
 79. Nëse presim derisa të jemi gati, do të presim gjithë jetën tonë. – Daniel Handler
 80. Mos prit, koha asnjëherë nuk është e përshtatshmja. – Mark Tuein
 81. Sa e mrekullueshme është se askush nuk ka nevojë të presë as edhe një moment të vetëm para se të fillojë përmirësimin e botës. – I/e Panjohur
 82. Tragjedia e jetës nuk është se mbaron kaq shpejt, por se ne e fillojmë atë aq vonë. – William Mather Lewis
 83. Le të nisemi. Nuk mundemi. Përse jo? Jemi duke e pritur Godotin. – Samuel Beckett
 84. Ne jemi ata që i kemi pritur. – Alice Walker
 85. Është një armatë e pritësve në këtë botë. – Henry Ward Beecher
 86. Nuk është e patjetërsueshme të pritet për një situatë revolucionare: ajo mund të krijohet. – Che Guevara
 87. Duhet lënë të lirë jetën të cilën e kemi planifikuar, ashtu që të pranojmë atë e cila po na pret. – Joseph Campbell
 88. Ne jemi duke pritur që momenti i ardhëm të përmbajë atë që ky moment nuk përmban. – Tara Brach
 89. Është e çuditshme se vitet na e mësojnë durimin; sa më e shkurtër koha jonë, më i madh kapaciteti ynë për të pritur. – Elizabeth Taylor
 90. Gjërat e mira vijnë tek ata që nguten. – Chuck Noll
 91. Të gjitha gjërat vijnë tek ai që pret – madje edhe drejtësia. Austin O’Malley
 92. Gjithçka vije tek ai i cili ngutet gjatë pritjes. – Thomas A. Edison
 93. Mos prit për gjykimin e fundit – ai zë vend çdo dit. – Albert Kamy
 94. Duke pritur, duke pritur, duke pritur. Gjithë jetën time, kam pritur që të fillojë jeta ime, sikur disi jeta ishte para meje dhe se një ditë do ta arrija atë. – Camryn Manheim
 95. Problemi i pritjes deri nesër është se kur së fundi arrin, quhet sot. – Xhim Ron
 96. Ndërmarrësit e suksesshëm nuk presin momentin e përkryer – ata e krijojnë atë. – Richard Branson
 97. Çfarë është vonuar nuk është humbur. – Juliette Drouet
 98. Pritja jonë nuk është asgjë. Është diçka – diçka shumë e madhe – sepse njerëzit priren të formësohen nga çfarëdo që janë duke pritur. – Barbara Brown Taylor
 99. Fati nuk është çështje rasti. Është çështje zgjidhjeje. Nuk është gjë e cila duhet pritur, është gjë e për tu arritur. – William Jennings Bryan
 100. Gjërat e mira vijnë tek ata të cilët nxisin. – Susan RoAne
 101. Nëse prisni derisa të ndjeheni mjaftë i talentuar për të bërë atë, asnjëherë nuk do ta bëni. – Criss Jami
 102. Do të pres sepse jam djalë i ri. Nuk jam aq i vjetër sa mendojnë. – Sergio Martinez
 103. Mund të prisni përgjithmonë për kushtet e përkryera, ose mund të veproni me atë që keni. – Jack Layton
 104. Shitja nuk është asgjë më shumë se të pyeturit dhe pritja për përgjigje. – Jack White
 105. Prisni mjaftë gjatë dhe njerëzit do tu befasojnë dhe të u lënë përshtypje. – Randy Pausch
 106. Profesionisti nuk pret inspirimin; ai vepron në pritje të tij. – Steven Pressfield
 107. Ne nuk paguhemi për veprimet, vetëm për të pasur të drejtë. E sa do të presim, do të presim pafundësisht. – Warren Buffett
 108. Nëse një gjë ia vlen të bëhet, ia vlen të bëhet mirë. Nëse ia vlen të kihet, ia vlen të pritet për të. Nëse ia vlen të mbahet, ia vlen të luftohet për të. Nëse ia vlen të përjetohet, ia vlen të ndahet kohë për të. – Oscar Wilde.
 109. Pritjet janë pakënaqësi që presin të ndodhin. – Anne Lamott
 110. Mos prit miratim, verifikim dhe pëlqime nga të tjerët – gjithmonë jepi vetes vlerësimin më të lartë për miratim dhe puno nga aty. Mbaje dorën lartë dhe ji i mrekullueshëm pavarësisht çdo gjëje. – Jody Watley
 111. Kur fillova të pres të jetoj në të vërtetë fillova të pres të vdes. – William Saroyan
 112. Koha më e keqe përfundon nëse ju vetëm mund të prisni mjaftueshëm. – Dinah Maria
 113. Mençuria është e pavdekshme. Ajo mund të presë përgjithmonë por ti nuk mundesh. – Baltasar Gracian
 114. Hakmarrja është pjatë e cila më së miri shërbehet e ftohtë. – Pierre Choderlos de Laclos
 115. Mos prit. Ku mendon të arrish duke pritur? Të bërit është çfarë të mëson. Të bërit është çfarë të shpie tek inspirimi. Të bërit është çfarë gjeneron ide. Asgjë tjetër dhe asgjë më pak. – Daniel Quinn
 116. Në kohë pasigurie, prit. Gjithnjë, nëse ke dyshim, prit. Mos detyro veten në asnjë veprim. Nëse ke frenim në shpirt, prit derisa çdo gjë është pastruar, dhe mos shko kundër tij. – Lettie Cowman
 117. Koha është shumë e ngadalshme për ata që presin, shumë e shpejtë për ata që kanë frikë. – Henry Van Dyke
 118. Mos prit ndryshimin. Ndrysho. – Earl Nightingale
 119. Vetëm jeto! Jeto tani! Mos prit dhe mos lejo të tjerët të të thonë se je punë në zhvillim. – Landy West
 120. Nëse je në një ishull të largët të shkretëtirës, le të jetë angazhimi yt shpresa më e mirë për të ndërtuar një anije në vend të presësh që një anije shfaqet në mes të mjegullës. – Mehmet Murat Ildan
 121. Në mes të natës, nëse ke vendosur të bësh diçka të mirë për botën, mos prit që të vijë mëngjesi. – Mehmet Murat Ildan
 122. Humb disa gjëra me vlerë në vende të ndryshme dhe rit për ca kohë! Nëse kthehen tek ti, do të thotë se je duke jetuar në një shoqëri të ndershme dhe atë në një të rrallë. – Mehmet Murat Ildan
 123. Hape derën vetën në vend që të presësh që dera të hapet vetë. – Mehmet Murat Ildan
 124. Pritja në qetësi është gjëja më e rëndë nga të gjitha. – Elisabeth Elliot
 125. Ndalova të prisja botën të më jepte çfarë doja; fillova të ja jepja atë vetë vetes. – Byron Katie
 126. Sa më shumë vazhdojnë të të presin, aq më shumë dëshirojnë të bëjnë marrëveshje. – Harvey Mackay
 127.  Bota është përplot njerëz të cilët presin ndokënd të vijë dhe t’i motivojë të bëhen asi njerëz që dëshirojnë të jenë. Problemi është se askush nuk vjen t’i shpëtojë. – Brian Tracy
 128. Vdekja nuk është problemi; prita e saj është. – Charles Bukowski
 129. Secili, në thellësinë e zemrës është duke pritur të vij fundi i botës. – Haruki Murakami
 130. Mënyra ime e punës ishte ndryshe vite më parë. Unë prisja derisa një ide vinte tek unë. Tani unë kalojë gjysmën e rrugës për ta takuar atë, edhe pse nuk e di nëse e gjejë së shpejti. – Sugmund Freud
 131. Nëse do të prisni ndonjë të vijë të ju nxisë të bëni diçka, më mirë hiqni dorë. – Cher
 132. Ndonjëherë bota ulet në qoshe dhe pret që të dështosh. E befaso botën! – Mehmet Murat Ildan
 133. Universi në të cilin jetojmë nuk është i përshtatshëm që të presim për asgjë. Ndalo së prituri dhe e lësho portin. – Mehmet Murat Ildan
 134. Kur gjithçka shkon për mrekulli, asnjëherë nuk mund të shohësh fytyrat e vërteta të njerëzve! Prit kohët e vështira për të parë fytyrat e vërteta! – Mehmet Murat Ildan
 135. Më mirë është të bësh diçka se sa të mos bësh asgjë duke pritur të bësh gjithçka. – Winston Churchill
 136. Rob ai i cili ulet, dhe pret që ndokush të e lirojë. – Frederick Douglass
 137. Nëse pret për punë, ke vdekur. – Dustin Hoffman
 138. Duhet të mësoni të prisni siç duhet. – Eugen Herrigel
 139. Ai i cili ecën vetëm, nuk e pret askend. – Henry David Thoreau
 140. Nëse pret të nesërmen për të ndjekur ëndrrën, derisa të arrish aty ato kanë ikur. – Willie Nelson
 141. Çdo gjë vije tek ai i cili din si të presë. – Wolfgang Pauli
 142. Lutja na lejon të presim pa derte. – John Ortberg
 143. Ti je udhëheqësi të cilin e prisje. – Gloria Steinem
 144. Mundësitë bëhen, ato nuk rrinë përreth duke pritur ndokush të i marrë ato. – Mohammed bin Rashid Al Maktoum
 145. Thuaje para se të kalojë koha. Thuaje para se të bëhet vonë. Thuaj çfarë ndjenë. Pritja është gabim. – Haruki Murakami
 146. Jo vetëm që duhet të jemi të mirë gjatë pritjes, ne duhet ta duam atë. Sepse pritja është pritje, është jetë. – Joshua Waitzkin
 147. Përvoja na mëson kur të presim dhe kur të ecim përpara. – Lanette Oke
 148. Ndonjëherë mund të humbim vite të jetës duke pritur të përzgjidhemi. Por ajo është gabim. Ti tanimë je i përzgjedhur. – Dieter F. Uchtdorf
 149. E gjithë bota është duke pritur. E gjithë bota ka nevojë për ty. –  Sally Field

Po këto i keni lexuar?

Komentoni