10 mjete falas për të larguar softuerët spiunë

Përgatiti: Skender Mustafi

Nga interneti shpërndahen shumë gjëra që në një ose formë tjetër janë të rrezikshëm për përdoruesit e kompjuterit. Nga gjërat më të njohura të cilat shpërndahen janë viruset dhe materialet e pa lejuara si dhe të pa moralshme. Sidoqoftë, nga ato që më pak i njohim  e që shpërndahen në kompjuterët tonë, madje shpesh herë duke pranuar ne vetë që këto softuerë të instalohen në kompjuterin tonë, janë softuerët spiunë. Këto softuerë kanë dy veprime kyçe:

 1. mbledhin të dhënat tona dhe pastaj vetvetiu shfletuesi ynë ose ndonjë softuer tjetër reagon çuditshëm, e që nënkupton faktin se ky softuer i dirigjon softuerët tjerë dhe
 2. ky softuer pa hezitim fillon të ndikoj tek ju duke u ndryshuar gjëra tek shfletuesi juaj ose tek softuerët tjerë, madje edhe duke u vjedhur të dhënat tuaja private.

bitdefender-rootkit-tool

Më poshtë po paraqesim një listë të mjeteve falas që u ndihmojnë që të largoni këto softuerë nga kompjuteri juaj dhe të rrisni më shumë shkallën e ruajtjes së privatësisë.

 1. Bitdefender Rootkit Remover
 2. Trend Micro Rootkit Buster All
 3. Kaspersky TDSSKiller
 4. Avast Anti-Rootkit
 5. GMER
 6. Dr.Web CureIt!®
 7. Sophos Rootkit Removal
 8. Malwarebytes Anti-Rootkit
 9. Norton Power Eraser
 10. RootRepeal

Suksese!

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

One Thought to “10 mjete falas për të larguar softuerët spiunë”

Komentoni