15+ Sisteme për Menaxhimin e Përmbajtjes : Ndërtoni faqen tuaj lehtë dhe shpejtë

Përgatiti: Skender Mustafi

Ky version është përmirësim dhe pasurim i versionit të publikuar më 23 Shtator, 2011.

Ka kohë që faqeve statike u ka dalë moda, përveç në raste specifike e që janë shumë të pakta. Sot, faqet janë të sofistikuara, dinamike, të rënda për programim dhe të lehta për instalim dhe përdorim. Pra, punën e tërë e bëjnë programuesit ku disa nga ata përpilojnë idetë, të tjerët zhvillojnë platformat, të tjerët dizajnojnë pamjet, të tjerët ndërtojnë elemente që e përmirësojnë funksionalitetin dhe përdorshmërinë e platformës bazë etj. “Ne, vetëm e pjekim të gatshme dhe i hedhim sa të duam sheqer ose krip, si të na pëlqejë.”

Sistemet për menaxhimin e përmbajtjeve (anglisht: Content Management Systems, shkurt CMS), janë tanimë shumë të njohura dhe të aplikuara nga shumë individë dhe po ashtu edhe nga kompani të ndryshme. Këto sisteme, skripte, mundësojnë që përdoruesit e thjeshtë të mund me lehtësi shumë të të mund të i instalojnë ato dhe të i përdorin. Kështu, në më automatike dhe me njohuri minimale mund të mbani një faqe e cila, edhe pse mund të keni thuajse fare njohuri nga informatika, mund të jetë nga faqet më të popullarizuara. Dhe pas saj qëndroni vetëm ju, dhe askush tjetër.

Më poshtë është lista e 10 CMS skriptave më të njohura falas që mund të i shkarkoni i instaloni.

 1. WordPress
 2. Drupal
 3. Magento
 4. Joomla
 5. Pligg
 6. MODx
 7. Ubercart
 8. Frog CMS
 9. Traffik
 10. SilverStripe CMS
 11. Cushy CMS
 12. Contao
 13. dotCMS
 14. Radiant CMS
 15. Concrete5

Katër CMS-të më poshtë janë të programuara për biznese e që janë falas.

 1. PrestaShop
 2. Boonex
 3. Beatz
 4. RBS

Komentet nga Facebook:

Komentoni