10+ softuerë falas për të fotografuar ekranin

Përgatiti: Skender Mustafi

Natyrisht se ju mund të fotografoni ekranin përmes pullës “Prt Sc” në tastierën tuaj dhe më pas të e hidhni fotografinë në ndonjë softuer tjetër si në paletën e MS Office dhe softuerëve tjerë të gjashëm për zyrë ashtu edhe në softuerët e ndryshëm për përpunimin e fotografive. Megjithatë kjo është bezdisëse meqë ju duhet hapur një softuer për të hedhur foton e bërë me pullën e tastierës, të përpunoni atë (nëse doni) pastaj të e ruani në kompjuter.

Softuerët që bëjnë fotografimin e ekranit, ruajtjen e fotos e bëjnë automatikisht, madje ata kanë dhe funksione shtesë interesante në këtë këndë veprim.

Ja më poshtë dhjetë nga këta softuerë që funksionojnë edhe me sistemin operativ Windows 7 dhe Windows 8.

 1. ScreenPresso
 2. Live Capture
 3. Screenshot Captor
 4. Shotty
 5. Snappy
 6. PicPick
 7. YouCam (vetëm për Windows 8)
 8. ScreenHunter
 9. LightShot
 10. Gadwin Printscreen
Softuerë Tjerë:
 1. HardCopy

Nëse ju njihni softuerë tjerë i shtoni në komente!

Suksese!

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni