10+ softuerë FALAS për t’iu qasur kompjuterit nga largësia

Përgatiti: Skender Mustafi

teamviewerSoftuerët të cilët mundësojnë ndërlidhjen me kompjuterët/serverët nga largësia tanimë janë të shumtë. Varësisht nga projektet kësa softuerë ofrojnë mundësi të ndryshme të cilat mund të jenë pjesërisht pa pagesë e pjesërisht me pagesë.

Kuptohet softuerët e tillë nuk janë zhvilluar me qëllim ndërhyrje tek kompjuterët e atyre që nuk I duam ose që duam t’u qasemi pa pasur të drejtë, por për t’iu qasur kompjuterëve/serverëve për të cilët kemi të drejtë qasjeje edhe kur jemi para tyre. Përmes këtyre sofuterëve bëhet lidhja e lejuar ndërmjet mjetit tuaj qoftë kompjuter, tablet ose cellular me kompjuterin/serverin e caktuar dhe veprohet sikur të ishe përballë duke vepruar.

Ky lloj I softuerëve ka përparësi të shumta ndër të cilat të rëndësishme mund të jenë: qasja ndaj kojuterit personal (privat) edhe kur nuk jeni në shtëpi, ose edhe qasja e palëve tjera ose qasja juaj tek palët tjera, le të themi për të rregulluar ndonjë problem softuerik me kompjuterin.

Më poshtë kam përpiluar lisën e 10+ softuerëve më të preferuar dhe njëkohësisht më të mire falas:

teamviewer 1. TeamViewer – nga TeamViewer GmbH |
Është nga softuerët më të pëlqyer në internet. Falas dhe me shumë mundësi të cilat lehtësojnë ndërlidhjen me palen tjetër si VoIP, lidhje me kamerë, përzgjedhje aplikaconesh, desktop të lehtë e të shpejtë e të tjerë. Ofrohet për platformat: Mac, iPhone, iPad, Windows, Windows Phone, Android, Linux dhe Online.

logmein 2. LogMeIn – nga LogMeIn Inc. |
Ofrohet për platformat: Mac, iPhone, iPad, Windows, Android + Tablet, Online

remote-desktop-connection 3. Remote Desktop Connection – nga Microsoft |
Ofrohet për platformat: Mac, Windows (mstsc.exe)

ultra-vnc 4. UltraVNC – nga UltraVNC |
Ofrohet për platformat: Windows

tightvnc 5. TightVNC nga TightVNC |
Ofrohet për platformat: Windows, Windows RT, Linux

chrome-remote-desktop 6. Chrome Remote Desktop nga The Chromium Projects |
Ofrohet për platformat: Chrome Remote Desktop Mac, Windows, Google Chrome, Linux, Chrome OS

logmein-express 7. join.me nga LogMeIn, Inc. |
Ofrohet për platformat: Mac, iPhone, Windows, Android

realvnc 8. RealVNC nga RealVNC Limited |
Ofrohet për platformat: Mac, Windows, Linux

splashtop-remote-desktop 9. Splashtop Remote Desktop nga Splashtop inc. |
Ofrohet për platformat: Mac, iPhone, iPad, Windows, Android + Tablet, HP webOS, Blackberry

mikogo 10. Mikogo nga BeamYourScreen |
Ofrohet për platformat: Mac, iPhone, iPad, Windows, Android, Linux

 

Softuerë tjerë të cilët kanë funksione të ngjashme janë të paraqitur më poshtë. Ajo që duhet të dini është se softuerët e mëposhtëm nuk do të thotë se nuk janë edhe më të mirë se disa nga 10 të përzgjedhurit, andaj mos I lini jasht dore meqë mund të u pëlqeojë ndonjëri më shumë.

 1. Radmin nga Famatech | Windows
 2. Gbridge nga Gbridge LLC | Windows
 3. Gitso me kod të hapur| Mac, Windows, Linux
 4. Terminals nga codeplex.com/Terminals | Windows
 5. ASG-Remote Desktop nga visionapp ASG | Windows
  16. FreeNX me kod të hapur nga NoMachine | Windows, Linux
 6. Remobo nga Remobo | Mac, Windows, Linux
 7. Royal TS nga code4ward & Lemon Mojo | Mac, iPhone, iPad, Windows
 8. Banckle Meeting nga Usman Sarfraz | Mac, Windows, Online
 9. AMMYY Admin nga Ammyy Group | Windows

Emrat në vazhdim mund të i kërkoni në Google.
21. screenhero nga screenhero | Mac, Windows
23. iTeleport VNC nga iTeleportMobile.com | Mac, iPhone, iPad, Windows
24. Wyse PocketCloud nga Dell Wyse | Mac, iPhone, iPad, Windows, Android + Tablet
25. TigerVNC me kod të hapur nga TigerVNC | Mac, Windows, Linux
26. Remote Utilities nga Usoris Systems | Windows
27. imPcRemote nga imPcRemote LLC | Mac, Windows
28. PC Helpware nga UltraVNC | Windows
29. MultiDesk nga MultiDesk | Windows
30. Soluto Superhero Center inga Soluto | Windows, Online
31. ShowMyPC nga ShowMyPC | Windows
32. NTRConnectnga NTR | Windows, Online
33. Yuuguu nga Yuuguu | Mac, Windows, Linux, Online
34. Remotepc nga Remotepc | Mac, iPhone, iPad, Windows, Android
35. Supremo nga Supremo | Windows
36. ChunkVNC me kod të hapur nga http://www.walkernerds.com/ | Mac, Windows, Linux
37. OnlineVNC nga OnlineVNC | Mac, Windows, Linux, Online
38. FeelHome nga freescreensharing.com | Mac, Windows, Linux, Online
39. RemoteMyApp nga RemoteMyApp | Mac, iPhone, iPad, Windows, Windows RT, Windows Phone, Android + Tablet, Linux
40. Zoho Assistnga Zoho Corporation | Mac, Windows, Linux, Online
41. 2X RDP Client nga 2X Software | Mac, iPhone, iPad, Windows, Android + Tablet, Linux
42. MIngleview nga Crowsoft | Windows
43. Yugma nga Yugma, Inc | Mac, Windows, Linux
44. DMS (Desktop Management System) ngaSwift Water Software | Windows
45. Remote Support System nga R.D.H. LLC | Mac, Windows
46. Ericom AccessToGo nga Ericom Software Inc. | Mac, iPhone, iPad, Windows, Android + Tablet, Google Chrome, Linux etj.
47. kwiksupport.me nga kwiksupport.me | Windows
48. Online Support nga Online Support | Windows, Linux
49. GeekStein nga Comodo | Windows, mund të e hostoni vetë (Self-Hosted)
50. Network & Admin remote-desktop, multi-user, terminal-server, terminal-services, citrix-alternative nga Rational Soft | Windows
51. Aeroadmin nga Aeroadmin | Windows

Komentet nga Facebook:

Komentoni