20+ video softuerë FALAS për regjistrimin e veprimeve në kompjuter

Përgatiti: Skender Mustafi

Shpesh herë, gjatë veprimeve të ndryshme, kemi nevojë që veprimet tona në kompjuter ti ruajmë dhe tua dërgojmë të tjerëve për tu treguar mënyrën e realizimit të ndonjë aktiviteti. Më poshtë kam përpiluar një listë të softuerëve më të vlerësuar, falas, në internet të cilët mundësojnë ruajtjen e aktiviteteve tona sipas dëshirës. Shumica e softuerëve mundësojnë, gjithashtu, edhe ruajtjen e zërit që  do të thotë ofron mundësinë e komentimit të aktivitetit të realizuar.

Unë kam instaluar EzVid dhe duket të funksionojë mirë, por nuk kam pasur shumë të bëj me këso softuerësh kështu që nuk nënkupton faktin se është ndër më të mirët.

screen recorderLista e softuerëve nuk është e radhitur sipas ndonjë rregulli.

 1. ActivePresenter
 2. EzVid
 3. CamStudio
 4. Jing®
 5. Microsoft Expression Changes
 6. Elecard ScreenTwin
 7. Free Screen Video Recorder
 8. Sketchman Studio Recorder
 9. BandiCam
 10. eLectaScreenRecorder
 11. BB FlashBack
 12. JScreenRecorder
 13. Krut
 14. Sreenr
 15. Capture Fox – shtesë për Firefox që mundëson regjistrimin e veprimeve në video format.
 16. ScreenCastle – online regjistrues i të dhënave që mundëson dërgimin e nyjes personit që dëshironi për të parë video materialin.
 17. UltraVnc
 18. xvidCap
 19. recordMyDesktop
 20. Screencast-o-matic
 21. Debut Video Capture Software
 22. LICEcap
 23. Webinaria
 24. Wink
 25. ScreenVirtuoso
 26. Auto Screen Recorder
 27. vnc2flv

Edhe 3 softuerë për shfrytëzuesit e Mac kompjuterëve

 1. QuickTime
 2. Jing
 3.  Copernicus

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni