Cili shfletues është më i miri për momentin?!

Autor: Skender Mustafi A është me rëndësi të diskutojmë për këtë çështje? Po, si për programuesit e ueb faqeve ashtu edhe për shfrytëzuesit e thjeshtë. Vini re, programuesit e faqeve të kompanive dhe ofruesve të shërbimeve të cilat në vëllim financiar janë të mëdha programojnë dhe dizajnojnë faqet e tyre që tu përgjigjen njëjtë të gjithë shfletuesve, por jo edhe kompanitë e vogla dhe ofruesit tjerë të shërbimeve. Që të programohet një faqe për të gjithë shfletuesit vërtetë nevojitet investim i konsiderueshëm në kohë dhe mjete financiare. Madje edhe sikur ti…

Read More

Nuk kërkoja religjion … thjeshtë u dashurova në Islamin

Konvertimi në islam

Përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Burimi: http://www.thesun.co.uk Lexo/Shkarko artikullin në PDF I takoni katër nga 5000 britanikët që bëhen muslimane çdo vit Çdo vit, më tepër se 5000 britanikë bëhen musliman. Më shumë se gjysma e atyre që konvertojnë janë të bardhë – dhe 75% e tyre janë gra. Por çka do ta bënte ndokënd të ndryshonte stilin e jetës në mënyrë aq dramatike? Zyrtarja e Policisë për Mbështetje të Shoqërisë, Jayne Kemp (shqiptohen:  Xhein Kemp), i la pas shpine rrënjët e saja katolike pasi “u dashurua” me Islamin gjatë…

Read More

14 faqe për të kërkuar dokumente falas (doc,pdf,ppt etj.)

Autor: Skender Mustafi Artikulli së fundi u freskua më: 22 Maj, 2013 Artikulli u botua më: 5 Janar, 2012 Google.com, Bing.com, Ask.com, search.yahoo.com janë motorë të mirë kërkimi megjithatë në disa raste edhe ato janë të tepërt. Sot, thuajse të gjithë kërkojnë tek Google e cila herë pas here ndërron mënyrën e paraqitjes së rezultateve  veprim i cili ndikon edhe në vlerën e rezultateve. Më bezdisës dhe më nevrikosës është rasti kur ju keni nevojë për diç specifike në një kohë të shkurtër, pra ju dëshironi rezultate të mira dhe…

Read More

HTML5 Hap Pas Hapi: Vendosja e simboleve

Autor: Skender Mustafi Simbole speciale në HTML llogariten të gjitha ato që nuk janë të zakonshme në tastiere. Ndodh që shpesh herë të shohim në faqe të ndryshme të paraqiten simbole të çuditshme në vend të shkronjës ë ose ç. Zakonisht këso probleme paraqiten në raste të redaktimit të HTML kodit të faqes. Të ngjashme janë problemet nëse tentoni të përktheni ose rregulloni kodet e Sistemeve për Menaxhimin e Përmbajtjeve si WordPress, Jomla e të tjera. Për të zgjidhur këto probleme duhet të shfrytëzojmë kode të cilat gjenerojnë simbolin e dëshiruar, në…

Read More

HTML5 Hap Pas Hapi: Përpilimi i listave

Autor: Skender Mustafi Nga elementet shumë të rëndësishme të ueb faqes janë edhe listat të cilat mundësojnë organizimin e numërimeve ose rradhitjes së përmbajtjeve të ndryshme. Njihen tre lloje të listave të cilat mund të programohen përmes HTML-së: Listat e numërimit Listat e me shenja Listat e definicioneve Etiketa për paraqitjen e listave të numërimit është <ol></ol>, etiketa për paraqitjen e listave të shenjave është <ul></ul>, kurse etiketa për paraqitjen e listave të definuara është <dl></dl>. Etiketa, pjesë përbërëse e listave të numërimit dhe atyre me shenja që paraqet elementet e listës është <li></li>. Listat…

Read More

HTML5 Hap Pas Hapi: Nyjezimi

html5 haps pas hapi

Autor: Skender MustafiMSc. Business Information SystemsBSc. Business Administration – Marketing & Management Një nga karakteristikat bazë që e bën që HTML të dallojë nga gjuhët tjera të programimit të ueb aplikacioneve është nyjëzimi (në anglisht linking ose nyje që në anglisht është link). HTML ofron mundësinë që elemente të ndryshme të mund të nyjëzohen në mënyrë që lundrimi nëpër faqe të bëhet sa më i përshtatshëm dhe atraktiv. Nyjat në të gjitha faqet në përgjithësi i gjeni me ngjyra të ndryshme varësisht nga gjendja e tyre. Nyjat mund të jenë: Të pa vizituara Është…

Read More