22 Futbollistë shqiptarë në ligën e parë zvicerane

Një nga temat më të përfolura viteve të fundit nga përfaqësues të ndryshëm politik zviceran dhe nga organizata të ndryshme qeveritare e jo qeveritare zvicerane është integrimi i emigrantëve në shtetin dhe normat zvicerane. Përkundër mospërfilljes së të rinjve dhe aftësive të tyre nga shumë institute, ata përmes aftësive dhe diturisë së tyre kanë arritur të ngjiten në shkallë të larta në jetën zvicerane.

Është e pa besueshme se si emra të shqiptarëve të cilët si rrugë kanë zgjedhur problemin, e që janë të pakët më në zë, sillen e përfolen kuqo nëpër qarqe, kurse të tjerë që janë në shumicë absolute dhe kanë arritur suksese të mëdha, thuajse nuk  njihen e nuk mendohet tu përmendet as emri.

Këtu kemi përzgjedhur të paraqesim të gjithë shqiptarët pjesëmarrës në ligën e parë zvicerane të futbollit. Për momentin (24 Maj, 2011) vetëm një ekip e ligës së parë zvicerane të futbollit nuk ka të angazhuar shqiptarë, ekipi i radhitur si i fundit në garën për titull. Lista më poshtë paraqet ekipet sipas pozitës dhe shqiptarët e angazhuar në to.

I. FC Basel
1. Beg Ferati (1986)
2. Taulant Xhafa (1991)
3. Arlind Ajeti (1993)
4. Granit Xhaka (1992)
5. Xherdan Shaqiri (1991)
○ Të tjerë: (U18: Naser Aliji, Artan Shillova), (U17: Jetlir Rushiti, Altin Gashi, Admir Hamzi), (U16: Lumturim Selmani, Astrit Bunjaku, Shpetim Sulejmani), (U15: Albian Ajeti, ), (U14: Adonis Ajeti, Arxhend Cani) (FCB, 2011)

II. FC Zürich
1. Admir Mehmedi (1991)
2. Adrian Nikçi (1989)
3. Dugagjin Dedaj
4. Berat Djimsiti (1993)
○ Të tjerë: (U18: Egzon Kllokoqi, Ramadan Morina, Arbnor Beqiraj, Aleksander Markaj, Fabijan Markaj, Lulzim Salija, Fejaz Zeqiri), (U17: Donik Ajredini, Egzon Sejdiu, Kelment Gjergji), (U16: Enis Saiti, Esat Balaj, Emra Mustafi, Shkumbin Ajredini), (U15: Ljundrin Loga), (U14: Argjend Gashi, Arjan Qollaku, Mirlind Kryeziu) (FZZ, 2011)

III. BSC Young Boys
1. Albert Spahiu (1990) (BSC Young Boys, 2011)

IV. FC Sion
1. Florian Berisha (1990)
○ Të tjerë: (U18: Selajdin Biljali, Uvejs Selmonaj), (U16: Emin Aslani, Avdulla Hajrizi, Shpetim Murati, ) (FC Sion, 2011)

V. FC Thun
1. Ervin Gashi (1990)
2. Muhamed Demiri (1985)
3. Mirson Volina (1990)
4. Milaim Rama (1976)
○ Të tjerë: (U21: Agron Mustafi, Gentian Zhuta, Muslji Isaki), (U16: Leonard Zenuni, Arbnor Roci), (U15: Admir Selmani, Delan Kryeziu, Haki Murina) (FCTHUN, 2011)

VI. FC Luzern
1. Burim Kukeli (1984)
2. Hekuran Kryeziu (1993)
○ Të tjerë:(U21: Bujar Lika, Arben Buqaj, Fisnik Hasanaj, Haxhi Neziraj, Shpend Matoshi), (U18: Valentin Gjokaj, Gent Mazreku, Edmond Selmani), (U17: Halit Bajrami, Genc Krasniqi, Liridon Prenka), (U16: Blendian Rushiti, Ardi Selmani), (U14: Adrian Gjokaj, Idriz Voca, Raimond Karaqi) (FCL, 2011)

VII. Grasshopper Club Zürich
1. Amir Abrashi (1990)
2. Vullnet Basha (1990)
○ Të tjerë: (U21: Mergim Brahimi, Imran Bunjaku), (U18: Elmedin Mahmudi, Shkodran Nuredini), (U16: Ardenis Zeqiri, Ilir Bakolli, Shani Tarashaj), (U15: Valon Fazliu), (U14: Samir Bajrami, Heroid Gjoshi) (GCZ, 2011)

VIII. Neuchâtel Xamax FC
1. Agonit Sallaj (1992)
2. Shkelzen Gashi (1988)
○ Të tjerë: (U17: Vegim Berisha, Egzon Fuga, Flamur Ramadani), (U16: Genc Grezda), (U15: Taulant Halimi, Euron Elezaj, Blend Shehi, Zenel Krasniqi, Lulzim Rexhaj) (Xamax, 2011)

IX. FC St. Gallen AG
1. Kristian Nushi (1982)  (FCSG, 2011)
○ Të tjerë: faqja e internetit nuk u punon!!

X. AC Bellinzona SA
○ Asnjë. (ACBellinzona, 2011)

Referencat
– FCB.ch (2011), FC Basel – Die offizielle Website, http://fcb.ch/Startseite, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– FZZ.ch (2011),FCZ – Offizielle Website des Stadtclubs von Zürich, http://www.fcz.ch, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– BSCYB.ch (2011),BSC YOUNG BOYS – OFFIZIELLE INTERNETSEITE, http://www.bscyb.ch/home.aspx?navi=1, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– FC-Sion.ch (2011), FC-Sion, http://www.fc-sion.ch/, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– FCTHUN.ch (2011), FC Thun 1898: Home, http://www.fcthun.ch/index.php?id=1&L=0, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– FCL.ch (2011), FC Luzern Innerschweiz AG, http://www.fcl.ch/dynasite.cfm?dsmid=78785&flash=false, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– GCZ.ch (2011),Grasshopper Club Zürich: Das Aktuellste über GC und Fussball, http://www.gcz.ch/, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– XAMAX.ch (2011),Site web officiel de NEUCHÂTEL XAMAX, http://www.xamax.ch/index.php, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– FCSG.ch (2011), FC St. Gallen AG, http://www.fcsg.ch/, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.
– ACBellinzona.ch (2011), Associazione Calcio Bellinzona, http://www.acbellinzona.ch/squadra/rosa/, Së fundi vizituar më 24 Maj, 2011.

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni