40+ thënie mbi Parisin

Përgatiti: Skender Mustafi

 1. Nëse ke mjaft fat të kesh jetuar në Paris si i ri, pastaj kudo që të shkosh në pjesën e mbetur të jetës mbetet me ty, për në Paris është një festë e lezetshme. – Ernest Hemingway
 2. Një artist nuk ka shtëpi në Evropë përveç në Paris. – Friedrich Nietzsche
 3. Kur vdesin amerikanët e mirë ata shkojnë në Paris. – Oscar Wilde
 4. Parisi është gjithmonë një ide e mirë. – Audrey Hepburn
 5. Amerika është shteti im dhe Parisi është vendlindja ime. – Gertrude Stein
 6. Jam njeriu që ka shoqëruar Jacqueline Kennedy për në paris Paris, dhe jam kënaqur. – John F. Kennedy
 7. Vendi është provincial; bëhet qesharak kur tenton të imitoj Parisin. – Honore de Balzac
 8. Unë do të doja të jetoja në Paris dhe të flisja frëngjisht. Kjo më bënte të ndjehesha e magjepsur! – Amanda Seyfried
 9. Parisi është njëri nga vendet më të bukura në botë. Fatkeqësisht, isha aq e përmalluar për vendlindjen nuk munda të vlerësoja bukurin e tij. – Tyra Banksparisi
 10. Do të doja të shihja Parisin para se të vdisja, Filadelfia do ta shohë. – Mae West
 11. Ndoshta do të jem 48 dhe të vdes në hendek në Paris. – Patti Smith
 12.  Me një mollë do ta mahnit Parisin. – Paul Cezanne
 13. Historikisht, kur amerikanët nuk din çfar të bëjnë në të ardhmen, ata shkojnë në Paris. Benjamin Franklin është si: ‘Çfarë do të bëj tani? Do të shkoj në Paris!’  – Craig Ferguson
 14. Në Paris, secili dëshiron të bëhet aktor; askush nuk është i kënaqur të jetë spektator. – Jean Cocteau
 15. Kur Parisi duhet të urinojë, Parisi duhet të urinojë! – Paris Hilton
 16. Gjëja e parë që godet një vizitor në Paris është një taksi. – Fred Allen
 17. Qëndrova tri javë në Paris, u dashurova në qytetin, dhe kuptova de isha i lindur të jetoja në Paris. – Ed Bradley
 18.  Parisi është i vetmi qytet në botë ku vdekja nga uria akoma konsiderohet art. – Carlos Ruiz Zafón
 19. Mine ishte muzgu dhe mëngjesi. Mine ishte një botë tavanesh dhe këngë dashurie. – Roman Payne
 20. Qytetet kanë gjini: Londra është burrë, Parisi grua, dhe Nju Jorku një transeksual i rregulluar mirë. – Angela Carter
 21. Një ecje rreth Parisit do të jap mësime historie, bukuri, dhe në pikën e Jetës. – Thomas Jefferson
 22. Ti më takon mua dhe i tërë Parisi më takon mua dhe unë i takoj kësaj fletore shënimesh dhe kësaj pene. – Ernest Hemingway
 23. Gjithmonë do të kem Parisin. – Howard Koch
 24. Londra është gjëegjëza. Parisi është sqarimi. – G. K. Chesterson
 25. … duhet të bien në dashuri së paku një herë në jetë, ose Parisi ka dështuar të ndikoj mbi ju. E.A. Bucchianeri
 26. Parisi është qyteti i dashurisë madje edhe për zogjtë. – Samantha Schutz
 27. Dëshiroj të mund të shkoja në Paris tani. – Emily J. Proctor
 28. Të studiosh në Paris është të lindësh në Paris. – Victor Hugo
 29. Nëse dëshiron të krijosh prani ndërkombëtare nuk mund të e bësh nga Nju Jorku. Ju nevojitet shenjtërimi i Parisit. – Oscar De La Renta
 30. Nëse e pyesni qytetin e madh, ‘Kush është ky njeri?’, ajo do tu përgjigjet, ‘Ai është fëmija im’. – Victor Hugo
 31. Kemi nevojë për gjermanët në Paris për të dëgjuar Wagner. – Marcel Proust
 32. Edhe tregtimi është art, dhe filozofi e artit, në Paris. – Elizabeth Barrett Browning
 33. … ishte një grua elegante në një qytet me aq shumë dhjetëra mijëra gra elegante … – Ann Patchett
 34. Dreka vret gjysmën e Parisit, darka gjysmën tjetër. – Charles de Montesquieu
 35. Në Paris, ndjehesha sikur jetoje në muze. Sa e bukur që ishte, prapë se prapë e kufizuar. Por këtu ke gjithçka. – Isaac Mizrahi
 36. Oh, ishte aq e vështirë të ikja nga Parisi, vetëm për qytetin tim më të preferuar në botë. – Tony Visconti
 37. Kur arrita në Londër, mërzia ime për lënien e Parisit u kthye në dëshpërim. – James Weldon Johnso
 38. Parisi është një vend ku, për mua, vetëm duke ecur nëpër një rrugë në të cilën nuk kam qenë më parë është sikur të shkosh të shikosh një film ose ngjashëm. Vetëm duke u endur qyteti është argëtim. – Wes Anderson
 39. Parisi nuk është një qytet edhe aq.  – Babe Ruth
 40. Nëse vije nga Parisi në Budapest mendon se je në Moskë. Por nëse vije nga Moska në Budapest mendon se je në Paris. – Gyorgy Ligeti
 41. Kur amerikanët xhirojnë një film ata kanë synim tërë globin. Kur francezët xhirojnë film, ata kanë synim Parisin. – Jean-Jacques Annaud
 42. Praga është Parisi i viteve të 90-ta. – Marion Ross
 43. Në Paris, mësoni zgjuarsinë, në Londër mësoni t’i shtypni rivalët tuaj social, dhe në Florencë mësoni vetëpërmbajtjen. – Virgil Thomson
 44. Është kënaqësi të jesh në Paris. – Nanette Lepore
 45. Oratorët e mirë gjenden vetëm në Paris – Francois Villon
 46. Kur Parisi teshtinë, Evropën e kap të ftohti. – Prince Metternich

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni