50 app FALAS për iPhone dhe iPad që patjetër duhet pasur

Pëgatiti: Skender Mustafi

Sistemi i kompjuterizimit në re, mënyra e sinkronizimit mes kompjuterit personal dhe Apple produkteve si iPhone, iPod Touch dhe iPad dhe mundësia përdorimit të një llogarie të vetme tek iTune për të gjitha mjetet elektronike, ka bërë një produktet e Apple të jenë edhe më atraktive për përdoruesit. Me rritjen e atraktivitetit të Apple produkteve, është rritur edhe atraktivitetit i aplikacioneve, pasi që shkarkimi ose blerja e një aplikacioni mund të përdoret tek të gjitha mjetet (nëse ai aplikacion është i programuar për lloje të ndryshme të mjeteve). Unë posedoj dy produkte nga Apple dhe sinkronizimi mes kompjuterit tim dhe tyre është thjesht i mrekullueshëm. Edhe një gjë është me rëndësi të mos harrohet, Apple mban histori të aplikacioneve që keni blerë ose shkarkuar falas, kështu që sa herë që dëshironi mund të i shkarkoni pa pasur nevojë të paguani përsëri për produktet e blera një herë.

Aplikacionet nuk janë të radhitura sipas ndonjë vlere, vlera e tyre varet nga nevoja dhe pëlqimi juaj. Tek lista e aplikacioneve nuk përfshihen lojërat dhe aplikacionet lokale psh. aplikacionet qe kanë të bëjnë me Zvicrën, ose Gjermaninë etj. Gjithashtu nuk janë të përfshira aplikacionet për fëmijë.

 1.  Adobe Photoshop Express – app nga Adobe, për përpunimin e fotove
 2. Adobe Reader – lexo PDF
 3. alQuran – Kurani
 4. Battery Master Free – të dhëna mbi baterinë, sa është e mbushur, sa kohë mund të shihet video më këtë bateri …
 5. Bloomberg Radio – radio nga Bloomberg që ka të bëj me lajme ekonomiko-financiare
 6. Bluetooth Photo Share – app për shpërndarjen e fotove përmes bluetooth
 7. Box.net – menaxho dokumentet përmes kontos tek box.net
 8. Bump – lidhu me shokun dhe shpërndaj materialet vetëm duke i ndeshur mjetet (psh IPhone-t)
 9. Busulla – busull për orientim
 10. Calc Pro Free – llogaritës multi-funksional
 11. Camera Plus – efekte për kamerën
 12. Converter Touch – kontrollo raportin mes valutave të ndryshme monetare
 13. Do Not Touch Lite – mbroj iPhone ose iPad me kod
 14. Documents Free – përpuno Word dhe Excel dokumente në iPhone ose iPad
 15. DropBox – ruaj dokumentet tek DropBox dhe sinkronizo ato në kompjuterin dhe celularët tuaj.
 16. Europe – Offline Map – hartë e Evropës për të përdorur si hartë navigimi pa nevojë për të pasur internet
 17. Evernote – aplikacion nga Evernote.com
 18. Facebook – app i rrjetit facebook.com
 19. Facebook Messenger – kontakto me shokët që ke në Facebook
 20. feedly – lexo RSS lajme të ndryshme
 21. FileApp – menaxho skedat
 22. Find My Friends – kërko nga shokët që të futen tek lista jote dhe e di se ku gjenden
 23. Find My iPhone – gjeje iPhone-in nëse të ka humbur
 24. FlipBoard – aplikacion i mrekullueshëm dhe atraktiv për të lexuar lajme
 25. Free Wi-Fi Finder – gjej internet pa rrjet që ofrohet falas
 26. Google+ – shërbimi i rrjetit shoqërorë Google+
 27. Google Apps Browser Free – aplikacionet më të përdorura nga Google aplikacionet, të gjitha në një vend
 28. Google Latitude – rri në kontakt me shokët duke treguar vendin se ku je
 29. Google Search
 30. Home Design 3d – dizajno shtëpinë
 31. iMailG – Gmail dhe aplikacionet tjera nga Google
 32. iMathematics – formula matematikore
 33. iRemoteDesktop – kontrollo kompjuterin përmes iPhone ose iPad
 34. iTalkRecorder – krijo audio skeda
 35. LiveScore – rezultatet e futbollit nga livescore.com
 36. MeccaPointer3D – drejtuesi kah Meka
 37. NYTimes – lajme falas nga New York Times
 38. PhotoPrivacy – mbylli fotografitë me fjalëkalim që të mos i shoh secili
 39. PicSearch – kërko foto përmes Google foto kërkuesit
 40. Plane Finder Free – i jep kodin e fluturimit dhe e gjen ku është për momentin aeroplani
 41. Pointer – ndërvepro gjatë prezantimit me powerpoint përmes celularit
 42. Remote Mouse – bëje iPhone mi për laptopin
 43. Skype – app i sistemit për komunikim Skype.com
 44. Taptodo; Google Tasks – shëno detyrat/veprimet që ke për të realizua
 45. Type n Talk – shtyp dhe fol dhe ruaje zërin.
 46. Twitter – aplikacioni i rrjetit shoqëror twitter.com
 47. Viber – kontakto falas me ata të cilët posedojnë iPhone ose iPad dhe që kanë instaluar Viber
 48. Windows Live Messenger
 49. Wuala – app për menaxhimin dhe mbrojtjen e dokumenteve
 50. Zattoo – tv online përmes internetit

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni