70+ thënie nga Bill Gates

Përgatiti: Skender Mustafi

 1. Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u  bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke ti pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjeneratës së prindërve tu, tenton të largosh morrat nga dollapi në dhomën tënde.
 2.  Suksesi është mësues morravec. I josh njerëzit e mençur të mendojnë se s’mund të humbin.
 3. Bëhu i mirë me “budallenjtë”. Ka gjasa të përfundosh i punësuar tek ata.
 4. Është mire të kremtosh suksesin, por është më me rëndësi t’i vësh mendje mësimeve të dështimit.
 5. Nëse nuk mund të e bësh të mire, së paku bëje të duke mire.
 6. Nëse mendon se mësuesi është i rreptë, prit derisa të kesh shef.
 7. Jeta nuk është e drejtë, tejkalo këtë.
 8. Jeta nuk është e drejtë, mësohu me këtë.
 9. Nëse ke lindur i varfër nuk është  gabimi yt, por nëse vdes i varfë r është  gabimi yt.
 10. Nuk e thash këtë.
 11. Besoj se nëse ua shfaq njerëzve problemet dhe ua shfaq zgjidhjet do të preken të veprojnë.
 12. Para se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u  bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke ti pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjeneratës së prindërve tu, tenton të largosh morrat nga dollapi në dhomën tënde.
 13. Është disi shik të kesh panele solari mbi kulm.
 14. Njerëzit kudo e duam Windows-in.
 15. AIDS është sëmundje për të cilën është vështirë të flitet
 16. Fëmijët janë pjesë e madhe e orarit tim.
 17. Ka njerëz që nuk e duan kapitalizmin, dhe njerëz që nuk i duan kompjuterët. Por nuk ka njeri që i do kompjuterët e nuk e do Microsoft-in.
 18. Inovacionet energjetike nuk janë lojë nacionale.
 19. Unë jam “geek”.bill gates_min
 20. Microsoft nuk është për babëzi. Është për inovacion dhe paanësi.
 21. Shtetet e pasura mund të lejojnë të mbipaguajnë për gjërat.
 22. Kupto që ky është formati fundit fizik i cili ndonjëherë do të jetë. (e ka fjalën për Blu-Ray)
 23. Një sistem operativ pa një shfletues do të pirdhet jashtë biznesi. Do të përmirësojmë produktin tonë, ose do të largohemi nga biznesi?
 24. E vjedhur është fjalë e forte. Është kopje me të drejtë autori për të cilën pronari nuk është paguar. Kështu po.
 25. Televizioni nuk është jetë e vërtetë. Në jetën e vërtetë njerëzit në të vërtetë duhet të lënë kafetë dhe të shkojnë në punë.
 26. Në Microsoft ka shumë ide të brilante, por pamja është se të gjitha vien nga lartë- Frikohem se kjo nuk është aq në rregull.
 27. Në këtë biznes, me kohë kupton se je në problem, është vonë të shpëtosh veten. Përveç nëse ngarendë i frikësuar gjatë gjithë kohës, ke humbur.
 28. Pronësia intelektuale ka jetëgjatësinë e një banane.
 29. Rregulli i parë i cilësdo teknologji të shfrytëzuar në biznes është se automatizimi i aplikuar në një veprim efikas do të zmadhojë efikasitetin.
 30. Rregulli i dytë i cilësdo teknologji të shfrytëzuar në biznes është se automatizimi i aplikuar në një veprim jo efikas do të zmadhojë joefikasitetin.
 31. Teknologjia është vetëm mjet. Për të bërë që fëmijët të punojnë së bashku dhe të motivohen ata, mësuesi është më i rëndësishmi.
 32. Teknologjia informative dhe biznesi po gërshetohen në mënyrë të pandashme. Nuk mendoj se ndokush mund të flasë më kuptimplotë për njërën pa mos folur për tjetrën.
 33. Nëse vrojtojmë shekullin e ardhshëm, udhëheqësit do të jenë ata të cilët u japin mundësi të tjerëve
 34. Konsumatorët tuaj më të pa kënaqur janë burimi më i madh i të mësuarit.
 35. Ne gjithmonë mbivlerësojmë ndryshimin që do të ndodhë dy vitet e ardhshme dhe nënvlerësojmë ndryshimin pas dhjetë viteve. Mos e lini veten të nanuriset në mosveprim.
 36. Njerëzit gjithmonë i frikohen ndryshimit. Njerëzit iu frikuan elektricitetit kur u zbulua, apo jo? Njerëzit iu frikuan qymyrit, iu frikuan motorëve me benzinë… Gjithmonë do të ketë injorancë, dhe injoranca shpie në frikë. Por me kohë, njerëzit do t’i pranojnë zotërinjtë e tyre silic.
 37. Nëse General Motors do të qëndronte me teknologjinë siç është industria e kompjuterëve, të gjithë do të ngisnim për 25$ e që kanë 1000 kalë-fuqi.
 38. Kisha shumë ëndrra kur isha fëmijë, dhe mendoj se gjë e madhe nga ajo u rritë nga fakti se kisha mundësinë të lexoja shumë.
 39. Interneti po bëhet sheshi i qytetit për fshatin global të së nesërmes.
 40. Pavarësisht nëse është Google ose Apple ose softuerët falas, kemi konkurrentë fantastik dhe kjo po na mbanë në gishta.
 41. Kjo është një kohë fantastike për tu kyçur në biznes, sepse biznesi do të ndryshojë më shumë në dhjetë vitet e ardhme se sa ka ndryshuar në 50 vitet e kaluara.
 42. DOS-i është i shëmtuar dhe ndërhynë në përvojën e përdoruesit.
 43. Në orët amerikane të matematikës, me mësojmë shumë koncepte dobët gjatë shumë viteve. Në sistemet aziatike ata të mësojnë pakë koncepte mire për disa vite.
 44. Asnjëherë nuk kam marrë ditë të lire gjatë të njëzetave të mia. Asnjë. Dhe akoma jam fanatik, por tani jam pakë më pakë fanatik.
 45. Pritjet janë formë e së vërtetës së klasës së pare. Nëse njerëzit besojnë në të, është e vërtetë.
 46. Kam kaluar shumë kohë duke lexuar.
 47. Kam një memorie të mrekullueshme, memorien më të mrekullueshme.
 48. Nuk jemi as afër të përfundojmë ëndrrën bazë të asaj çfarë mund të bëj kompjuteri.
 49. Jemi në grahmat e një tranzicioni ku çdo botues duhet të mendojë mbi strategjinë e tyre digjitale.
 50. Kemi futur shumë para për të ndryshuar sjelljen.
 51. Kur kompjuteri u paraqit, njerëzit e dinin se është i rëndësishëm.
 52. E di se ka një bujk atje diku i cili asnjëherë nuk do kompjuter dhe kjo është në rregull me mua.
 53. Kisha fat të përfshihesha dhe të kontribuoja në diç që ishte me rëndësi, që është fuqizimi i njerëzve me softuer.
 54. Nëse kultura juaj nuk i do geek-ët, jeni në problem të vërtetë.
 55. Ideja e përgjithshme e të pasurit të ndihmojnë të varfrit, mendoj, është me rëndësi.
 56. Nuk ka vijë magjike mes aplikacionit dhe një sistemi operativ që ndonjë burokrat në Uashington duhet të e tërheqë.
 57. Kush vendosë çfarë ka në Windows? Konsumatorët që e blejnë atë.
 58. Mos krahaso veten me asnjë në këtë botë… nëse vepron kështu je duke nënçmuar veten.
 59. Nëse nuk mund të e bësh mirë, bëje të duket mirë.
 60. Unë kam dështuar në disa lëndë, por shoku im i kaloi të gjitha. Tani ai është inxhinier në Microsoft dhe unë jam poseduesi i Micrsoft-it.
 61. Unë jam më shik se ju, SHUUUM më shik.
 62. Nëse u jep njerëzve mjete, dhe ata shfrytëzojnë mundësitë e tyre natyrore dhe kuriozitetin e tyre, ata do të zhvillojnë gjëra në mënyra që do të befasojnë shumë, përtej asaj që ke pritur.
 63. Unë zgjedh përtac të kryej punë të rëndë sepse përtaci do të gjejë një rrugë të lehtë për të bërë atë.
 64. DNA është sikur një program kompjuterik, por shumë shumë më e avancuar se çfarëdo softuer i krijuar.
 65. Suksesi jonë vërtetë është bazuar në partneritet që në fillim.
 66. Në Kinë kur je një në një milion, janë 1300 njëjtë sikur ti.
 67. Të maturit e mbarëvajtjes së programimit me vija të kodimit është sikur matja e mbarëvajtjes së ndërtimit të aeroplanëve përmes peshës.
 68. Gjenerata e ardhshme e softuerëve interesant do të bëhen në Macintosh jo në kompjuterët e IBM.
 69. Rreth 3 milion kompjuterë shiten çdo vit në kinë, por njerëzit nuk paguajnë softuerin. Një ditë ata do të paguajnë. Përderisa vjedhin atë, ne duam të e vjedhin softuerin tonë. Disi do të bëhen të varur, dhe atëherë disi do të gjejmë mënyrë si të mbledhim disi në dekadën e ardhshme.
 70. Microsoft ka pasur konkurrent të qartë në të kaluarën. Është që e mirë që kemi muze që kanë dokumentuar atë.
 71. Është më lehtë për ne të konkurrojmë Linux-in kur ka pirateri se sa kur nuk ka.
 72. Robotët do të luajnë rol të rëndësishëm në ofrimin e ndihmës fizike dhe në shoqërimin e pleqve.
 73. Është vetëm një truk në softuer, dhe kjo është shfrytëzimi i një cope softueri që tanimë është shkruar.
 74. Shoh pak potencial komercial për internetin 10 vitet e ardhshme.

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni