Bashkëbisedimi

Më tha: Unë jam analist!

I thash: Më është thënë:

Ishte pyetur: Ju si autor veprash, e dini kuptimin e termit analist?

Ishte përgjigjur: Ju jeni gjuhëtar dhe ndonëse e dini më mirë!

I ishte thënë: Fjala analist, kohëve të fundit, është zbërthyer se rrjedh nga dy pjesë, pra anal dhe ist. Fjala anal nënkupton prapanicën, kurse prapashtesa ist përcakton që flitet për person. Pra në terminologjinë e përditshme, studiuar kohëve të fundit, analist do të thotë zuzar.

Më tha: !

I thash: Më vije shumë mirë që pata rastin të njoh një analist të madh sikur ju!

 

/fjalaime.ch/

Komentet nga Facebook:

Komentoni