Çka është WordPress?

WordPress është Content Management System (CMS), që shpesh përdoret si aplikacion për botomin e shkrimeve blog. Sistemi është shkruar në PHP dhe bazohet në MySQL. WordPress, sistemi për kontrollimin e përmbajtjeve, ka shumë karakteristika, si vendosjen e shtesave si dhe dizajnimin e pamjeve. Përdoret nga më shumë se 12% e top 1,000,000 faqeve në gjithë botën. Është CMS më i përdorur në gjithë botën.
Për herë të parë u paraqit më 27 mars të vitit 2003 nga Matt Mullenweg dhe që nga ajo kohë duke llogaritur të gjithë versionet e paraqitura ky CMS është shkarkuar më shumë se 12.5 milion herë.

Rreth WordPress: http://en.wordpress.com/about/
Shkarko WordPress: http://wordpress.org/download/
Shkarko shtesa: http://wordpress.org/extend/plugins/
Shkarko pamje: http://wordpress.org/extend/themes/

Info:
Shih sa herë deri më tani është shkarkuar WordPress: http://wordpress.org/download/counter/

Komentet nga Facebook:

Po këto i keni lexuar?

Komentoni