Identifikimi me të tjerët

0

Autor: Skender Mustafi

Nga elementet më të rrezikshme dhe më të varfra që është paraqitur tek shoqëria jonë është identifikimi me të tjerët. Identifikimi me personalitete të ndryshme të shoqërisë moderne e të tjera, është veprim i kotë. Hulumtimi i elementeve identifikuese tek të tjerët për të ngritur vlerën personale, është humbje kohe dhe përpilim i një identiteti të rrejshëm. Të identifikuarit e të tjerëve me një grup tjetër është veprim i rrezikshëm, fyerje, shkelje e të drejtave njerëzore, nxitje konfliktesh.

Identifikimi i vetëm i vlerë dhe i përhershëm është identifikimi me të vërtetën absolute. E vërteta është identifikim i cili nuk sjell dështime ose zhgënjime. Andaj, identifikohuni me të vërtetën, nëse kërkoni identitet. Kurse sa i përket të tjerët, nëse nuk keni dituri dhe mendje për të bluar dijen dhe për ta prodhuar njohjen, atëherë i lini si të tjerë dhe mos i identifikoni me të tjerë të tjerë, sipas jush.

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakÇka është SQL?
Artikulli tjetërVlera e vërtetë dhe vlera e pa vlerë e diturisë
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU