rrjeta e marinarit

Autor: Skender Mustafi në mbrëmje plot hënë thurri rrjetë peshkimi nën kep të vijosur me të cilat vija në një gjuhë shkruhet jeta gulçima e tijë aty pranë gumëzhinë uji me aq ritëm të matur me zhurmë që të përpinë nuhatjen dhe shpirti dalngadal kalon portat hyn brenda si një peshkatar i vjetër mendja kapërdin gumëzhimën e rënjes së ujit mbi gurë qetë-qetë në shpirtë duart enden e përenden bëjnë katrorët dhe nyjet të rrjetës së kaltër të madhe gllabërimi i ndjenjës si foshnja për gji të nënës ngjitet për…

Read More

ti njeri

ti njeri më bën të e fus gjysmën e fytyrës në qetësinë e ujit të qetë të liqenit ti njeri shfaqesh sikur mendimi për jetën mbi platformën e ujit dhe ecën qetë mbi të ti njeri e lanë fytyrën ne ujin tim të mendimit ti njeri e bën gjysmën e fytyrës sime me pamje prej gogoli pamjen tënde e bën pamje pikture ti njeri a do të heshtësh sot ah çfarë pamje trishtuese pamje prej njeriu ke sot në këtë mesditë të ithët çfarë fshehtësie njeriu ke gatuar kaq shijshëm…

Read More