Lufta me vetëdije

0

Me një rast Aliu r.a. duke luftuar u ballafaqua me kryetarin e idhujtarëve dhe e mposhti. Në momentin që po donte të e vriste ai  e pështyu në fytyrë.
Aliu r.a. menjëherë u ngritë dhe u largua duke mos e vrarë.
Njeriu vrapoi pas tij duke e pyetur: “Pate rastin të më vrasësh, përse nuk e bëre?”
Aliu, r.a. tërësisht i qetë u përgjigj: “Nuk kam urrejtje personale ndaj teje, kundër jush luftoj për shkak të mosbesimit tuaj ndaj Allahut. Sikur të të mbysja pasi më pështyve në fytyrë, atëherë lufta do të është hakmarrje, e unë në këtë nuk dëshiroj të marrë pjesë”.
Pas kësaj kryetari idhujtar menjëherë pranoi islamin.

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakProfiti nga Profeti
Artikulli tjetërpër dëshirën
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU