lypsari i rruëve

0

duke gropuar kah thellësia
e pyeta tokën edhe sa kohë
të ta shoh zemrën e shqetësuar
më tha se qielli
është i pa kapshëm

në mbrëmjen e errët
e luta hijen  t’i vjedh
një ëndërr natës
u zgërdhi me heshtjen
dhe tha se
rruga e amshimit është
njëkahëshe

posa zbardhi agu i larë nga vesa
tentova të vrapoj
kah ajo që e pashë
por
gjithçka në mua ishte ngrirë
edhe gishtat
edhe duart e këmbët
edhe veshët e sytë
edhe shpirti e lakuriqësia
vetëm goja sikur dera e amshimit
gjithmonë lypsare
i pëshpëriti akullit
përse më ke lidhur jetën
edhe vdekja është e ftohtë
u përgjigj akulli
veç tjerash edhe dashuria është e fortë
në shpirtin e ngrohtë
të ndonjë lypsari
mugulloi vet humbja

© Skender Mustafi

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakArti Islam: Në vende të ndryshme
Artikulli tjetërpërgjumur
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU