me ngjyrë

0

Kur unë linda, isha i zi.
Kur unë u rrita, isha zi.
Kur unë kam të nxehtë, jam i zi.
Kur unë kam të ftohtë, jam i zi.
Kur unë jam i sëmurë, jam i zi.
Kur unë vdes, jam i zi.
Kur ti ke lindur, ke qenë rozë.
Kur ti je rritur, ke qen i bardhë.
Kur ti ke të nxehtë, skuqesh.
Kur ti ke të ftohtë, mavijosesh.
Kur ti vdes, kalon në të gjelbër.

Dhe akoma ke fytyrë të më thuash me ngjyrë?

——-
Autor: Kjo është një poezi nga autor Anonim, nxënës në Shkollën King Edward VI, Birmingham, Britani të madhe. Poezia është gjetur në librin e fëmijëve për poezi, lutje dhe meditime ed. Liz Attenborough (Libra Elemetarë, 1989)

Përktheu dhe përshtati nga anglishtja: Skender Mustafi

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakPrograme ndihmëse
Artikulli tjetërAntivirusë
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU