Nintendo-ja e re Wii U me një komandë touchschreen

Denada Dosti
ilmessaggero.it     

Tokio-Nintendo lajmëron për daljen në treg të “‘Wii U”, fillimisht në USA e pastaj më 30 nëntor paraqitet në Europë, me një çmim prej 260€ në versionin “basic set” prej 8Gb dhe 315€ “premium set” prej 32Gb.

Kjo zgjidhje është edhe ekologjike duke parë faktin se konsumi normal përbëhet prej 40 watt dhe maksimumi 75 ëatt të konsumit.

Ekrani është touchscreen 6polsh dhe mund të përdoret edhe atëherë kur televizioni është i zënë, kurse lidhja me internetin mund të bëhet duke hyrë në universin NiiVerse, tek e cila një avatar mund të gjejë opsione multiplayer në mënyrë që mos të luaj vetëm.

Në tregun ndërkombëtar, në bursë ka një rritje prej 3.2% dhe ky është një rast i mirë që Nintendo të rifitojë famën dhe pjesën e tregut që ka pasur më herët. Për më tepër, është parashikuar që për festat e fundvitit të ketë deri në 2-3 milion kopje të shitura.

Komentet nga Facebook:

Komentoni