Objects First with Java – Ushtrimi 1.2.

0

Përgatiti: Skender Mustafi

Startoni “BlueJ” dhe hapeni projektin “shapes” i cili gjendet në dosjen e kapitullit të parë. Pasi të keni hapur këtë projekt në ekranin tuaj paraqiten katër katrorë (klasa): tringle, square, circle dhe canvas.

Ushtrimet janë të marra nga libri “Objects First with Java, a practical introduction using BlueJ” nga David Barnes, Michael Kölling, Edicioni i IV, viti 2009.

Ushtrimi 1.2. 
Lëvizni rrethin e krijuar në ushtrimin 1.1. dy herë poshtë dhe pastaj inicioni dy herë void makeInvizible dhe thoni se çfarë do të ndodhë në këto veprime.

Kodi nga Libri

Në këtë paketë e keni të përgatitur kodin të cilin nuk keni nevojë të analizoni tani për tani. E shkarkoni paketën, e nxirrni nga arkivi dhe e hapni përmes BlueJ.

Shkarkoni: [Download not found]

Zgjidhja 1.2. 
Nëse akoma e keni objektin e hapur nga ushtrimi 1.1. atëherë shtypni me të djathtën mbi objekt the zgjidhni urdhërin void moveDown(), 2 herë, kështu objekti (rrethi) do të lëvizë për dy pozita më poshtë. Nëse e zgjidhni urdhërin void makeInvisible(), dy herë, atëherë që në herën e parë objekti do të zhduket nga sipërfaqja.

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakObjects First with Java – Ushtrimi 1.1.
Artikulli tjetërObjects First with Java – Ushtrimi 1.3.
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU