Si të konvertoj fotografinë në tekst (formati ASCII ose html)?

0

Përgatiti: Skender Mustafi

Në internet mund të gjeni shumë faqe që ofrojnë shërbimin e konvertimit të fotove në tekst. Unë po u sjell tri faqe të cilat dallojnë nga njëra tjetra për nga shërbimi. Për më tepër në pjesën e poshtme kam sjell edhe disa faqe ku mund të gjeni ASCII interesante të përpunuara nga të tjerët.

  1. http://picascii.com/ – u mundëson përcaktimin e madhësisë së simboleve të cilat përdoren për konvertimin e fotografisë së marrë nga interneti ose nga kompjuteri. Gjithashtu atë foto mund të e konvertoni bardh e zi ose me ngjyra.
  2. http://www.text-image.com/convert/ – ofron tre lloje të konvertimit edhe atë HTML, ACSII dhe Matrix. HTML konvertimi mundëson përdorimin e simboleve sipas dëshirës ose edhe fjali të plota si në foton që konvertova ku përdora: “Fjalaime.ch – Liria e fjalës së mirë”.
  3. http://www.ascii-art-generator.org/ – konverton foton direkt në fromatin ASCII duke e kthyer atë në JPG, GIF, TIFF, BMP or PNG

ASCII interesante të punuara nga të tjerët mund të gjeni tek faqet më poshtë:

Komentet nga Facebook:

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakPërshëndetje të nderuar ju dhe ne
Artikulli tjetërPërshëndetje të nderuar ju dhe ne (ri reagim i fundit)
Themelues dhe mirëmbajtës i portalit “Fjalaime.ch”. BSc. i Administrimit të Biznesit dhe MSc. i Sistemeve Informative të Biznesit. Me punë dhe qendrim të përkohshëm në Zvicër, Winterthur. Studimet e mia qoftë akademike, qoftë private pasojnë sferën e ekonomsë me përqëndrim në drejtimet e menaxhimit dhe marketingut dhe teknologjisë informative me përqëndrim në shfrytëzimin e teknologjisë informative për zhvillim të biznesit..

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU