60+ thënie nga Malcolm X

Përgatiti, përktheu dhe përshtati: Skender Mustafi Bëhu paqësorë, bëhu i sjellshëm, iu nënshtro ligjit, respekto secilin; por nëse ndokush vë dorë mbi ty, e dërgo tek varrezat. Nuk ka gjë më të mirë se mjerimi. Çdo humbje, çdo thyerje zemre, çdo humbje, përmban farën e vetë, mësimin e vetë në atë si të përmirësoni përmbushjen herën tjetër. Njeriu i cili nuk ngrihet për asgjë do të dështojë për çdo gjë. Jam për të vërtetën, pavarësisht kush e thotë atë. Jam për drejtësi, pavarësisht kush është për ose kundër. Askush nuk…

Read More

iPhone 5 më 21 Shtator në treg

Shkroi: Denada Dosti Apple më në fund përgatit për në treg iPhone 5. Mollafoni i gjeneratës së fundit prej alumini dhe xhami dhe më  i hollë e më i lehtë se 4S-ja (7.6 milimetra). Ka një ekran më të madh prej 4 polsh. Ky lloj iPhone është një nga më të lehtit dhe më të hollët, një nga produktet më të mira që ka bërë ndonjëherë “Shtëpia e Mollës”. Ka një ekran të ri me një Retinë 4 polsh, një  çip A6, teknollogji Wifi super të shpejtë (802.11n dual-band për një eksperiencë…

Read More

40+ bushizma

Përgatiti: Skender Mustafi Mu kujtua që ish presidenti amerikan Xhorxh W. Bush në kohën e tij ishte i njohur për “vrapim livadhesh” si në përpilimin e fjalive, në aspektin gramatikor, në gjuhën e tij ëmë, gjithashtu edhe në formulimin e ideve “përparimtare”. Në këtë artikull do tu përmbledh disa thënie nga ky president të përmbledhura nën titullin “Bushizma”. Vërtetë ideologji interesante me një emër që vështirë është të harrohet kur për bazë ka një kokë presidenti.

Read More

Thënie nga Henri Ford

Përgatiti: Skender Mustafi Henri Ford (origjinal: Henry Ford) (30 Korrik, 1863 – 7 Prill, 1947) ishte biznesmen amerikan, themelues i kompanisë Ford dhe prodhues i automobilave Ford. Nëse do t’i pyesja konsumatorët e mi se çfarë duan, do të thoshin kali më të shpejtë. Biznesi i përqendruar në shërbime do të ketë vetë një merak për fitime. Do të jenë jashtëzakonisht të mëdha.

Read More