HTML5 Hap Pas Hapi: Integrimi i Audiove

Autor: Skender Mustafi Përmes formave (anglisht: canvas) të ndryshme që mund të kombinohen me HTML e që tani JQuerry format janë të standardizuara për HTML5, HTML mundëson integrimin e medieve të ndryshme si video, audio, foto, flash etj.. Më poshtë do të sqarojmë se si bëhet integrimi i medieve në një kodt HTML5 dhe atributet të cilat ky kod mbështetë dhe mund të integrohen. Integrimi i audio materialeve Një nga etiketat e reja të HTML5 që paraqesin standarde të reja është edhe ajo për integrimin e audio materialeve, <audio>. Që kjo etiketë…

Read More

14 faqe për të kërkuar dokumente falas (doc,pdf,ppt etj.)

Autor: Skender Mustafi Artikulli së fundi u freskua më: 22 Maj, 2013 Artikulli u botua më: 5 Janar, 2012 Google.com, Bing.com, Ask.com, search.yahoo.com janë motorë të mirë kërkimi megjithatë në disa raste edhe ato janë të tepërt. Sot, thuajse të gjithë kërkojnë tek Google e cila herë pas here ndërron mënyrën e paraqitjes së rezultateve  veprim i cili ndikon edhe në vlerën e rezultateve. Më bezdisës dhe më nevrikosës është rasti kur ju keni nevojë për diç specifike në një kohë të shkurtër, pra ju dëshironi rezultate të mira dhe…

Read More

18 softuerë për të regjistruar aktivitetet tuaja në kompjuter në audio dhe video format

Përgatiti: Skender Mustafi Ju ndoshta tanimë keni menduar shpesh rreth mënyrave të ndryshme për të ndihmuar të tjerët nga larg se si të ndryshojnë diç tek kompjuteri i tyre. Një nga mënyrat më të mira të i ndihmosh ndokujt është duke qen prezent dhe duke vepruar me mi e duke folur me gojë. Siç thotë populli: “Shkurt e shqip.” Thuajse “shkurt e shqip”, madje edhe më mirë pa pasur nevojë të shkoni për ndihmë tek miku, veprojnë softuerët të dedikuar për këto veprime, të cilët ruajnë veprimet tuaja në kompjuter në…

Read More

Audio & Video programe

Programet e paraqitura në këtë faqe të emëruara si Audio & Video programe  janë programe të përzgjedhura të cilat duhet të ju ndihmojnë në përmirësimin e komunikimit të kompjuterit tuaj me programet si dhe programeve dhe kompjuterit me vetë juve. Tendenca është që të përmblidhen programet më efikase dhe më të vlerësuara në internet për këtë çështje.Gjithashtu programet janë së paku të testuara një herë në kompjuterin tim me qëllim të kontrollit të kualitetit dhe përshkrimit sa më të mirë të mundshëm të funksionit. Më gjithë këto fjalë, nuk mund…

Read More

Format Factory

Format Factory është program kompjuterik shumëfunksional për konvertimin dhe riparimin e video skedave. Konvertimet: ○ Të gjitha llojet e skedave konverton në MP4/3GP/MPG/AVI/WMV/FLV/SWF. ○ Të gjitha llojet e skedave konverton në MP3/WMA/AMR/OGG/AAC/WAV. ○ Të gjitha llojet e skedave konverton në JPG/BMP/PNG/TIF/ICO/GIF/TGA. ○ Djeg DVD video skedat dhe CD audio skedat. ○ Konverton skedat  MP4 të mbështetura nga iPod/iPhone/PSP/BlackBerry. ○ Mbështetë RMVB,Watermark, AV Mux. Karakteristikat: ○ mbështetë konvertimin e të gjitha llojeve të njohura të video skedave, audio skedave e foto formateve në lloje tjera skedash. ○ riparon audio dhe video…

Read More