Si ta optimizoj një faqe ose shkrim për SEO?

si ta optimizoni një shkrim për SEO

Ueb faqja mund të jetë e ndërtuar në mënyra të ndryshme duke përfshirë elemente të kategorizuara të cilat ndërtojnë strukturën e sajë. Nga elementet kryesore janë: faqet dhe shkrimet në blog. Le të themi se kemi një faqe për një ndërmarrje e cila nuk ka blog të instaluar. Në një ueb faqe të tillë kemi vetëm faqe, ndryshe njohur në anglisht si ‘landin pages’. Nëse kemi edhe blog të instaluar, atëherë kemi të bëjmë me publikimin e artikujve të ndryshëm dhe me gjenerim në vazhdimësi të faqeve të blogut. Si…

Read More

Faqe interneti: Nevoja dhe rëndësia për biznesin?

Gacaferri

Autor: MSc. Skender Mustafi Njohje Gjatë hulumtimit të librit tim të fundit, mbi 95% të të dhënave të hulumtimit, për rreth tri vite, i kam shfrytëzuar nga interneti. Kam shfletuar me qindra faqe interneti. Madje, edhe librat e autorëve ndërkombëtarë nuk I kam lexuar në versionin e shtypur, por atë elektronik. Për më shumë, kërkim specifik kam bërë vetëm për ndërmarrjet që kam njohur më herët. Në përgjithësi, kërkimet i kam bërë në mënyrë të përgjithshme, siç i bëjmë zakonisht në motorët e kërkimit si Gjirafa, Google, Bing, etj.. Shfrytëzimi…

Read More

ZygoteBody: Projekt 3D-interaktiv për njohjen e trupit

ZygoteBoty është projekt i mrekullueshëm për të njohur veten, organet tona të brendshme, shtrirjen e sistemit të qarkullimit të gjakut, muskujt, eshtrat, shtrirjen e sistemit nervor. Projekti ka një bazë e cila ofron gjetjen e organeve përmes kërkimit të tyre në fushën e kërkimit. Lëvizjen e trupit të konstruktuar në 3D përmes miut. Fatkeqësisht kërkimi bëhet përmes termeve në anglisht si dhe termeve shkencore përmes të cilave shumica e organeve janë të njohura. Për më tepër mund të shihni organet mashkullore dhe femërore duke lundruar nëpër njërin nga trupat varësisht nga…

Read More

50 përpunues fotografishë në internet

Autor: Skender Mustafi Tanimë për përpunim të fotove me efekte të zakonshme si prerja, zvogëlimi, përshtatja e dritës, përshtatja e ngjyrave etj nuk duhet që të  instaloni programe për përfunim të fotografive sepse këtë mund të e bëni drejt për së drejti në internet. Faqe të ndryshme oftojnë efekte dhe mundësi të ndryshme të përpunimit, ruajtjes dhe shpërndarjes së fotove. Shërbimet falas janë nga ato që kërkojnë regjistrim, ose kyçje përmes llogarive që keni në faqet e njohura si gmail, facebook, twitter etj.. Më poshtë mund të shihni dhe të…

Read More

Top 20 faqe për të shkarkuar fonte (lloje shkronjash)

Ekzistojnë mijëra lloje të shkronjave të cilat mund të i përdorim në përpilimin e teksteve të cila dëshirojmë të i shtypim ose të përpilojmë log, pllakate dhe foto tjera të dizajnuara. Më poshtë janë të radhitura njëzet faqet më të preferuara të cilat ofrojnë fonte (lloje të shkronjave) falas.

Read More