Si t’i bllokoj faqet e pa dëshiruara?

Ne kemi arsye të shumta të cilat na shtynë thuajse çdo ditë të largojmë faqe të pa dëshiruara dhe asnjëherë të mos na paraqiten parasysh. Ekzistojnë forma të ndryshme, të cilat mund të përdoren për të bllokuar këto faqe edhe atë përmes shfletuesve dhe shtesave të tyre, programeve të specializuara kompjuterike si dhe përmes vetë sistemit operativ.

Read More

Ueb marketingu

Autor: Skender MustafiMSc. BIS & BSc. BA Hyrje Marketingu në internet filloi të aplikohej disa vite pas paraqitjes së internetit, në vitin 1963 (Baran, 1964). Në vitin 1993 u paraqit reklama e parë në internet (O’Reilly, 2008). Gjatë viteve 1995-2000, periudhë gjithashtu e njohur edhe si “dot kom bum” (Galbraith et al., 2004), u gjeneruan miliarda Dollarë Amerikan nga shitblerja e faqeve të internetit. Gjatë këtyre viteve marketingu kaloi nëpër disa faza deri në arritjen e formës së internet marketingut si sistem në vete. Të kuptuarit e ueb marketingu Ueb…

Read More

Vlera e emrit të Web faqes

Autor: Skender Mustafi Hyrje Në botë ekzistojnë vetëm me prapashtesat com, net, org, info, biz, us, mbi 119 milion emra faqesh (DomainTools, LLC 2011). Atëherë sa faqe ekzistojnë tërësisht? Mirë, themi se e kemi një numër, le të themi 3 miliardë faqe, atëherë ku është faqja që ju keni regjistruar? Unë po ju tregoj. Populli thotë:” Gjilpëra në kashtë.” Ajo që dua të ju them nuk është se ju duhet të tërhiqeni nga realizimi i qëllimit tuaj, por duhet të jeni të kujdesshëm duke përcaktuar synime të qarta dhe strategji…

Read More