Koment ndaj shkrimit “Si e pengojnë menaxherët ecjen përpara?”

Shkroi: Skender Mustafi Vini re: Frazat me shkronja të trasha janë marrë nga artikulli origjinal. Artikullin e plotë mund të e lexoni tek faqja Menaxhim.com: http://menaxhim.com/2012/11/26/si-e-pengojne-menaxheret-ecjen-perpara/ Fillimisht më duhet të mos pajtohem me mënyrën e qasjes ndaj temës, pra me titullimin e saj. Kjo që trajtoni mund të merret si një trajtim privat në tendencë me këndvështrim neutral, por jo një analizë e faktorëve të veprimeve dhe strukturave menaxherie që shpien drejt ngecjes së efektivitetit në prodhim. Në vazhdim më duhet të mos pajtohem dhe me referencën ose mbështetjen e bërë…

Read More

Pamje interesante në Google Maps

Google Maps është shërbim fantastik  i cili përveç informacioneve për orientim ofron edhe atraksion për të njohur vendet dhe objektet të cilat ndoshta asnjëherë s’do të kemi mundësi t’i vizitojmë. Madje mund të shohim dhe vendet ku jetojmë ose/dhe kemi jetuar nga një prespektivë plotësisht ndryshe. Ja disa pamje interesante nga bota, të kapura në Google Maps. Stacioni hekurudhor në jug të Pekingut, Kinë Jo, nuk jeni në Mars, as në hënë, jeni në Algjeri. Ndoshta objektivi i foto aparatit po na mashtron sepse jemi në hënë?! Vepra kombëtare e…

Read More

Thënie nga Henri Ford

Përgatiti: Skender Mustafi Henri Ford (origjinal: Henry Ford) (30 Korrik, 1863 – 7 Prill, 1947) ishte biznesmen amerikan, themelues i kompanisë Ford dhe prodhues i automobilave Ford. Nëse do t’i pyesja konsumatorët e mi se çfarë duan, do të thoshin kali më të shpejtë. Biznesi i përqendruar në shërbime do të ketë vetë një merak për fitime. Do të jenë jashtëzakonisht të mëdha.

Read More