14 faqe për të kërkuar dokumente falas (doc,pdf,ppt etj.)

Autor: Skender Mustafi Artikulli së fundi u freskua më: 22 Maj, 2013 Artikulli u botua më: 5 Janar, 2012 Google.com, Bing.com, Ask.com, search.yahoo.com janë motorë të mirë kërkimi megjithatë në disa raste edhe ato janë të tepërt. Sot, thuajse të gjithë kërkojnë tek Google e cila herë pas here ndërron mënyrën e paraqitjes së rezultateve  veprim i cili ndikon edhe në vlerën e rezultateve. Më bezdisës dhe më nevrikosës është rasti kur ju keni nevojë për diç specifike në një kohë të shkurtër, pra ju dëshironi rezultate të mira dhe…

Read More

Për pyetjet e pa zakonshme Wolfram|Alpha ka përgjigje interesante!!

Wolfram|Alpha është një bazë për logjikë informatike e cila gjeneron përgjigje duke përdorur logjikën e kombinimit të të dhënave mbështetur në një logjikë të caktuar. Sidoqoftë, përkundër të gjitha përpjekjeve që përgjigjet të jenë rezultat i kombinimeve të ndryshme, disa nga pyetjet kërkojnë përgjigje të thjeshta dhe të shkurta sepse ato janë të tilla dhe s’bëhen ndryshe. Unë e shfrytëzoj bazën e kompjutimit logjik të ofruar nga Wolfram|Alpha, megjithatë në këtë artikull u kam sjellë përgjigjet e disa pyetjeve  “private” dhe “intime”.

Read More

Si t’i gjej dokumentet shpejtë në Windows 7?

Përgatiti: Skender Mustafi Nëse tanimë diskun e kompjuterit tuaj e keni stërmbushur dokumente dhe mendoni se ndoshta veç më keni filluar të i dyfishoni gjërat, ose e mbani mend se e keni një dokument megjithatë nuk mund të e gjeni dot, atëherë kjo është e thjeshtë. Së paku tek Windows 7 puna e kërkimit të dokumenteve është lehtësuar dhe efikasiteti është rritur dukshëm.

Read More

“Google search” më shumë se një motor kërkimi

Guglimi nuk është term i përhapur në gjuhën shqipe, por tanimë gjendet në fjalorin gjuhësor anglez. Ne të gjithë kërkojmë në Google.com, guglojmë. Kërkojmë atë që dëshirojmë të e gjejmë, të gjejmë kuptim për atë që nuk e dimë, të shohim ndonjë dokument etj. Në të shumtën e rasteve veprimet tona janë të thjeshta. Hymë në faqen e google-s dhe e vendosim fjalën ose fjalinë kërkuese dhe gjenerojmë rezultatet që më pas të i shfletojmë ato dhe të shohim nëse kemi gjetur atë që kërkonim. Google ofron më shumëse kaq,…

Read More