Koha e lirë

Skender Mustafi

Shkruan: Skender Mustafi Të kuptuarit e vlerës së madhe që ka koha e lirë, të përmendurit të kësaj ndaj të tjerëve, si dhe numërimi i punëve të mira që të tjerët realizojnë në kuadër të kohës sonë të lirë nuk nënkupton se ne kemi shlyer përgjegjësinë që kemi për të shfrytëzuar kohën e lirë. E vetmja gjë e cila shlyen obligimin ndaj kohës së lirë është puna. Të folurit rreth veprave të mira të të tjerëve nuk është punë meqë veprat e tyre flasin vetë. Ne duhet të punojmë dhe…

Read More

Kohës kur vazhdimisht thërrasin zërat

Autor: Besnik Mustafi Gjatë kohës kur thërrisnin zërat e nuk po dëgjoheshin. Kur bërtitnin edhe ofshamat e njerëzve e nuk kuptoheshin. Atëherë qielli dëgjonte nga lart, se njerëzve të rënduar nga padrejtësitë, po u hyhet shumë në hakë… Sa e sa gjëra të pa përfunduara mbetën. Mbetën prapë të shkruara vetëm në letër. Vazhdimësi, e sikur herëve të tjera, por… Dalëngadalë edhe letrat nuk do të munden një ditë ti durojnë ata shkronja të vjetra. Që po e kërkonin radhazi shekujsh me radhë vetëm atë drejtësi qe e meritonin. Pronarët…

Read More