.NET Framework – të gjitha versionet

Autor: Skender MustafiFreskuar më 17.12.2018 .NET Framework është aplikacion-kornizë e zhvilluar dhe ofruar nga Microsoft për sistemin operativ Windows, Linux dhe MacOS.  Koriza, në vete, përmban shumë biblioteka nga të gjitha gjuhët e njohura dhe të shfrytëzuara të programimit. Në këtë mënyrë mundësohet leximi dhe ekzekutimi i aplikacioneve në kompjuterët të cilët kanë si sistem operativ Windows, Lunux ose MacOS. Versionet e ndryshme të aplikacionit mund t’i shkarkoni falas. Më poshtë janë nyjat e lidhura me faqen e korporatës Microsoft. Versioni Nyja .NET Framework 4.7.2 shkarko (x86 dhe x64) .NET Framework…

Read More

Faqe interneti me shtesa të reja

Përgatiti: Skender Mustafi Nga ofertat më të reja dhe më interesante në regjistrimin e emrave të faqeve të internetit është ajo nga Name.com Inc.. Name.com ofron regjistrimin e faqeve të internetit me shtesa tjera nga ato që i njohim si standarde si com, net, org, edu, tv e të tjera. Kjo kompani ofron një mori shtesash të reja si social, capital, ninja, exchange, flights e të tjerë. Numri i shtesave të reja është i shumtë edhe pse nuk është i pa kufizuar. Interesante për tu vërejtur është fakti që ofertat nuk janë sikur për…

Read More

Paint.NET: vijëzimi i fotos

Përgatiti: Skender Mustafi Ky mësim mund të shfrytëzohet për dizajnimin e një fotoje ose edhe për më shumë foto. Mësimi është i lehtë për tu realizuar dhe për tu mbajtur mend. Në fund rezultatin mund të e ruani në jpg, png ose në ndonjë format tjetër. Megjithatë atë mund të e ruani edhe në pdn, format i cili nga Paint.NET më pas mund të redaktohet, pra foton që një herë e punoni mund të ripërpunoni më vonë. (Sikur PSD në Photoshop)

Read More

Vlera e emrit të Web faqes

Autor: Skender Mustafi Hyrje Në botë ekzistojnë vetëm me prapashtesat com, net, org, info, biz, us, mbi 119 milion emra faqesh (DomainTools, LLC 2011). Atëherë sa faqe ekzistojnë tërësisht? Mirë, themi se e kemi një numër, le të themi 3 miliardë faqe, atëherë ku është faqja që ju keni regjistruar? Unë po ju tregoj. Populli thotë:” Gjilpëra në kashtë.” Ajo që dua të ju them nuk është se ju duhet të tërhiqeni nga realizimi i qëllimit tuaj, por duhet të jeni të kujdesshëm duke përcaktuar synime të qarta dhe strategji…

Read More