10 softuerë falas si zëvendësim për Microsoft Office

Përgatiti: Skender Mustafi Siç e dimë paketa e softuerëve për zyra ofruar nga Microsoft që njihet si Microsoft Office është paketë me pagesë. Një paketë e tillë, në internet nuk mund të gjendet e njëjtë, por softuerët bazë dhe më të rëndësishëm për veprimtarinë e përditshme siç janë Word, PowerPoint, Excel, janë të programuara nga kompani e grupe të ndryshme programuesish dhe ofrohen falas qoftë si aplikacione të cilat mund të instalohen në kompjuter, gjithashtu edhe si aplikacione të cilat mund të i shfrytëzoni në “Re” (Cloud Computin).  Lista e radhitur…

Read More

10 këshilla për një prezantim bindës

Përgatiti: Skender Mustafi Prezantimet bëhet me një qëllim të vetëm,  bindjen e audiencës në përputhje me konceptin tuaj që prezantoni. Pavarësisht nëse prezantoni një produkt, një teori ose ndonjë tërësi/strategji marketingu, audienca duhet bindur me prezantimin e bërë. Përndryshe qëllimi i prezantimit nuk është arritur. Fundja i tërë mundi bëhet që, jo vetëm të shpaloset diç, por që audienca të pranojë atë që shpaloset si të vërtetë. Më poshtë po paraqesim 10 këshilla për të mbajtur dëgjuesit zgjuar dhe të koncentruar gjatë prezantimit tuaj, madje edhe në fund të jenë të kënaqur…

Read More

Si të përpiloj Foto Album në Powerpoint?

Përgatiti: Skender Mustafi Ju ndoshta tanimë shumë herë keni pranuar prezantime të përgatitura në PowerPoint. Këso lloj prezantimesh gjithnjë duken të jenë atraktiv për lexuesit, shkaku i përgatitjes së tyre duke përdorur përmbajtje të ndryshme, animacione si dhe zëra të ndryshëm.  Por ajo që është me rëndësi: Keni tentuar që ju vetë të përpiloni një prezantim të tillë? Kjo nuk është e rëndë. Pasoni hapat më poshtë dhe do të arrini që në fund të keni një foto prezantim tuajin.

Read More