Preshevajone.com po pyet si të këndojmë?! Unë e di!

Autor: Skender Mustafi Reagim ndaj shkrimit “Këmba e shqiptarit qe nuk din të shënoj gol për veten, por për të huajt..“, publikuar nga PreshevaJone.com E përgëzoj autorin e shkrimit për fjalët e përzgjedhura dhe rrjedhën e trajtimit të tematikës. Nga e gjithë buja e cila bëhet në këtë shkrim, po besa edhe në shumë shkrime e shkresa nëpër portale rrjete të ndryshme më me rëndësi është të shihe ajo “ah sikur”, “po pse jo”, “si ju s’jeni me” edhe më e rëndësishmja “kënga”. Është e pazakontë që të gjinden shkrime…

Read More

Ma mbush një akullore, një fyll “sonçoklet” dhe mos më çaj trapin

Autor: Skender Mustafi MSc. BIS & BSc. BA Nëse vërtetë më ka mësuar diç kurbeti janë: dhimbja për vendlindje dhe dhimbja për njerëzit që jetojnë në atë tokë sepse vetëm së bashku kanë kuptim të plotë, njohja e vetes dhe njohja e shoqërisë sime nga e cila vijë sepse të harruarit e faktit të prejardhjes pamundëson njohjen e vendit dhe shoqërisë në të cilin gjenden, mbrojtja e identitetit tim sepse ikja nga identiteti për të marrë një identitet tjetër të lë pa identitet. Sa i përket kësaj pikës së fundit…

Read More

Populli im

Shkruan: Skender Mustafi Në atë moment që shfaq elemente të dobësisë në karakter duhet të kërkosh ndihmë nga ndonjë profesionist që të mund të gjesh elementin i cili prish karakterin tënd. Një popull i cili bie në situatë që të zgjedh rrugën e keqardhjes për të prekur zemrat e tjerëve në mënyrë që ata të ndërmarrin diç për të përmirësuar gjendjen e tij, ai popull është në prag të shkatërrimit. Simptomat  e këtij populli tregojnë qartë pafuqinë e tij politike e luftarake, tregojnë hutinë morale e jetësore. Ky popull ka…

Read More

BIG BROTHER – Emancopëtim i kulturës së shqiptarëve!

Makineri mediatike jo për ”emancipimin” e shoqërisë sonë, por për emanCOPËTIMIN e kulturës sonë! Cikle emisionesh – episodash shumë tendencioze për ndërrimin e kulturës sonë sociale me një kulturë që asnjë shoqëri e civilizuar në botë nuk e ka; shkurt dhe shqip është servim pa asnjë vlerë njerëzore, madje as më të voglën morale, faktikisht aty ka vlera nënshtazore, njashtu kjo vlen edhe për “Shpijën e Kosovës”, që në fakt nuk e përfaqëson Kosovën tonë të pasuruar me vlera që i kemi trashëguar shekuj me radhë, me djersë e me…

Read More

Xherdan Shaqiri takon me kënaqësi komunitetin shqiptar në Dahota, Katar

Ngjarja, ndeshja e fundit për kualifikime në kampionatin botërorë Zvicër – Shqipëri, e cila i futi në gërshërë tërë elitën e futbollistëve shqiptar që prezantojnë Zvicrrën, akoma është e freskët. Kjo u dha rast spektatorëve shqiptar që Xherdan Shaqirin e të tjerët të i vlerësojnë sipas dëshirës, emocioneve e mendimeve të tyre duke arritur deri tek çvlerësimi dhe nënçmimi në forma dhe me fjalë të ndryshme, për të ardhur deri tek shkalla e vënies në dyshim të dëshirës dhe emocioneve kombëtare të këtyfre lojtarëve. fjalaime.ch

Read More