13 softuerë për realizimin, ndryshimin dhe konvertimin e PDF dokumenteve

Përgatiti: Skender Mustafi  Më poshtë janë të përmbledhur softuerët më të pëlqyer në internet të cilët konvertojnë dokumentet në PDF, mundësojnë realizimin e PDF dokumenteve, si dhe përpunimin e PDF e tyre. PDFArchitect – mundëson bashkimin e PDF dokumenteve në një dokument të vetëm, shkëputjen e faqeve të ndonjë dokumenti të caktuar si dhe bashkimin e materialeve të përpunuara në një dokument të vetëm duke i radhitur sipas dëshirës. PDFsam – ngjashëm sikur PDFArchitect, mundëson bashkimin dhe ndarjen e PDF dokumenteve duke mundësuar njëkohësisht parapamjen e tyre. PDFill – mundëson që…

Read More

10+ softuerë falas për të fotografuar ekranin

Përgatiti: Skender Mustafi Natyrisht se ju mund të fotografoni ekranin përmes pullës “Prt Sc” në tastierën tuaj dhe më pas të e hidhni fotografinë në ndonjë softuer tjetër si në paletën e MS Office dhe softuerëve tjerë të gjashëm për zyrë ashtu edhe në softuerët e ndryshëm për përpunimin e fotografive. Megjithatë kjo është bezdisëse meqë ju duhet hapur një softuer për të hedhur foton e bërë me pullën e tastierës, të përpunoni atë (nëse doni) pastaj të e ruani në kompjuter. Softuerët që bëjnë fotografimin e ekranit, ruajtjen e fotos…

Read More

18 softuerë për të regjistruar aktivitetet tuaja në kompjuter në audio dhe video format

Përgatiti: Skender Mustafi Ju ndoshta tanimë keni menduar shpesh rreth mënyrave të ndryshme për të ndihmuar të tjerët nga larg se si të ndryshojnë diç tek kompjuteri i tyre. Një nga mënyrat më të mira të i ndihmosh ndokujt është duke qen prezent dhe duke vepruar me mi e duke folur me gojë. Siç thotë populli: “Shkurt e shqip.” Thuajse “shkurt e shqip”, madje edhe më mirë pa pasur nevojë të shkoni për ndihmë tek miku, veprojnë softuerët të dedikuar për këto veprime, të cilët ruajnë veprimet tuaja në kompjuter në…

Read More

10 çinstaluesit më të mirë për kompjuterin juaj

Në këtë artikull janë mbledhur softuerët më të përdorur dhe më të “lavdëruar” në internet të cilët ndihmojnë në largimin e softuerëve dhe skedave “mbeturina” nga kompjuteri juaj. Softuerët janë falas dhe si bazë të përbashkët kanë mundësinë e largimit të softuerëve të dëshiruar nga kompjuteri, si dhe secili nga softuerët ofron mundësi specifike. Radhitja e tyre nuk nënkupton se i pari është më i mirë se i dyti, por se ashtu mua më pëlqejnë, pra ju vetë duhet të shihni se cili nga ata u përshtatet juve. Softuerët nuk janë…

Read More