Nesër më, 23 Janar 2012, do të mbyllen Google, Yahoo!, Facebook, Twitter, eBay, PayPal…

Në shenjë proteste ngaj ligjit i cili pritet të miratohen në SHBA i johur si SOPA, i cili do të dënojnë faqet për përmbajtje pa të drejtat e autorit nesër më 23 Janar, 2012 qindra mijë faqe interneti do të protestojnë duke pushuar së vepruari për një kohë të caktuar. Ndër këto faqe janë edhe gjiganët e internetit: Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Wikipedia, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS, Zynga e të tjera.

Read More

Drejt FLOSSK.org

Skender Mustafi

Shkruan: Skender Mustafi Shkrimi i drejtohet organizatës FLOSSK.org dhe konkretisht shkrimit të tyre “Wikipedia dhe Wikimedia ” (http://www.flossk.org/sq/projektet/wikipedia-wikimedia#comment-79) Ka një kohë të gjatë (duke e matur përmes përmasave të ndryshimeve në rrjedhën e postimeve dhe redaktimeve) që nuk kam vepruar në Wikipedia në gjuhën shqipe dhe saktësisht nuk e di çfarë po ndodh atje. Sidoqoftë, nga veprimi im intensiv për rreth 4 vite (mbi 40 000 redaktime) kam arritur të shoh shumë nevoja të cilat vërtetë janë të pa shmangshme nëse ato tentohet të largohen nga një ose dy-tre persona.…

Read More